Fälttävlan
1 mars 2020 12:14

Blågul fälttävlansseger i Portugal

InternationelltEfter närmast fläckfria insatser i både hoppningen och dressyren vann Vendela Eriksdotter Rubin den enstjärniga klassen i Barroca d´Alva. Anna Freskgård och Techno var bästa svenska ekipage i den tvåstjärniga klassen.

Blågul fälttävlansseger i Portugal
Anna Freskgård och Techno. Foto: Irish Eventing

Familjeuppfödningen Veillonella och Vendela Eriksdotter Rubin gjorde en strålande insats i dressyren där ekipaget red ihop 72 procent. Därefter hade de en lite miss på tiden i hoppningen. Men med en helt felfri terräng och endast 0,4 straffpoäng från hoppningen var saken klar – ekipaget vann den enstjärniga klassen i portugisiska Barroca d´Alva på 27,7 straffpoäng.

Bästa svenska ekipage i den tvåstjärniga klassen var Anna Freskgård och Techno som slutade på åttonde plats med 31,9 straffpoäng. Vann gjorde irländaren Cathal Daniels med hästen Shannondale Mari på 26,9 straffpoäng.

Vendelaeriksdotterrubinveillonella_aj
Vendela Eriksdotter Rubin och familjeuppfödningen Veillonella (arkivbild). Foto: Anna Johannesson

På plats i Barroca d´Alva är även Philippa MagnussonWynja Eriksdotter Rubin och Sofia Sjöborg. Tävlingen pågår även över nästa helg och utgör säsongsstarten för de svenska ryttarna. Årets stora mål är OS i Tokyo.
– Allt vi gör under säsongen kommer att vara relaterat till OS, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till Svenska Ridsportförbundet.

Resultatlistan – enstjärniga klassen
Resultatlistan – tvåstjärniga klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden