Avelsnyheter
16 januari 19:36

Blue Hors Don Schufro testad positivt

AvelMånga har redan anat det, och nu kan det slås fast. Blue Hors Don Schufro är bärare av WFFS.

Blue Hors Don Schufro testad positivt
Andreas Helgstrand och Blue Hors Don Schufro Foto: Roland Thunholm

Danska Blue Hors var den första hingststationen i Europa som testade sina aktiva avelshingstar för WFFS, Warmblood Fragile Foal Syndrome, i maj förra året.
Den då 25 år gamle Blue Hors Don Schufro testades inte, eftersom han inte längre tappades på sperma. Men sedan dess har flera avkommor till hingsten visat sig vara bärare av WFFS.
− Vi verkar för öppenhet och har därför också låtit testa Don Schufro för WFFS, och han har – som vi nästan förväntade oss – visat sig vara bärare, säger Esben Möller, driftansvarig på Blue Hors.

Blue Hors Don Schufro (f 1993, e Donnerhall-Pik Pube I) har en lång meritlista med världscupkvalsegrar och OS-lagbrons tillsammans med Andreas Helgstrand. Den nu 26-årige hingsten har också mängder av framgångsrika avkommor och har också fungerat väl som morfar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-