Blogg
24 maj 2014 07:30

Bonheiden, Belgien

Resan till Bonheiden började på måndag morgon vid 9 med att vi åkte till Lillhagens Ridklubb och köpte hö innan vi åkte vidare till Öresundsbron och mötte upp familjen Bjur och Bidegård och så lämnade vi Sverige.

När vi kört i cirka två timmar så smällde ett av innerdäcken på ena bakhjulet. Vi rullade av vägen sakta och in på en rastplats. Pappa ringde till försäkringsbolaget och dom skickade en bärgare som kom efter cirka fyra timmar. Under tiden så var vi ute och gick med hästarna och så fick dom äta gräs och så spelade vi kort.

När däcket var bytt så åkte vi till Evelyn Sanders stall och övernattade. Vi kom dit vid cirka tre på natten och åkte sen på morgonen vid nio och hann åka drygt en timme innan vi fick punktering igen. På samma däck fast på andra sidan. Pappa ringde försäkringsbolaget och dom sa att det fanns en däckfirma en liten bit bort och vi rullade dit i 15km/h. 

Under tiden så fick vi hjälp av Arne Ågren som ringde och sa att det var två svenska familjer som hade åkt från Sverige tidigt på morgonen och att dom skulle komma om cirka två timmar och att vi kanske kunde åka med dom resten av resan.

Vi packade ihop de viktigaste sakerna som jag skulle ha till första start om vår lastbil inte skulle hinna komma fram i tid så jag skulle kunna starta. Jag, Skuggan och Lilly fick åka med familjen Skåberg och kom fram till Bonheiden vid åtta på kvällen och jag gjorde iordning grejorna till hästarna, halmade upp boxarna och var ute och gick med hästarna. Pappa, Hilda och Hanna kom med lastbilen vid  halv ett på natten med fyra nya däck och vi gjorde ordningen det sista innan vi gick och la oss. 

På onsdag morgon var det bara att börja med morgonrutinerna, mocka, byta vatten osv och ut och gå med hästarna. Sen var det möte med oss svenska ponnyryttare och grenledare Anneli Ingvarsson. Hon pratade om tävlingshelgen och upplägget för laguttagning mm. 

Sen gick vi till banan och kollade en stund innan jag och Ulrika Bidegård gick till en utställare där dom sålde bland annat bett och jag fick hjälp av Ulrika att välja ut ett bett till Lilly. På eftermiddagen trimmade jag båda hästarna som var superfina.

På torsdagen hoppade jag en 1,10-hoppning med Lilly, hon var väldigt fin i grunden men blev stark i omhoppningen och fick två nerslag (åtta fel). På fredagen var det dags för en 1,20-hoppning med båda hästarna. Skuggan var först ut och var väldigt fin till näst sista hindret där han kom för nära in i trekombinationen, rev A-hindret och räckte inte över till B-hindret, slutade på 19 fel men resultatet säger oftast inte allt utan jag var väldigt nöjd med honom. Lilly som jag provade ännu ett nytt bett på var också fin. Hon fick två nerslag och ett tidsfel (nio fel) men även där en superrunda.

På fredagskvällen hade vi svenska ryttare med familjer en grillkväll där vi grillade och sedan gick vi ryttare ner i byn där vi hittade wi-fi;) 

På lördagen trimmade jag Lilly och hon fick vila ifrån att tävla men Skuggan gick nationshoppningen och var först ut i laget och började väldigt bra men jag gjorde samma misstag som jag gjorde i Skyrup men men det är bara att komma igen.

På söndagen fick Lilly gå Grand Prix-klassen och hon gjorde en superrunda med tolv fel. Hon var väldigt lydig och hoppade väldigt bra men blev trött i slutet av banan och fick där två av nerslagen men det fanns inget att klaga på. Skuggan fick hoppa 1,10-klassen som startade vid 19:30 och hoppade den felfritt och det blev en femteplats.

Vi lämnade Bonheiden halv tio på kvällen och körde till Evelyn Sanders stall dit vi kom fram vid tretiden. Hästarna fick vila några timmar innan vi åkte vid sju på morgonen och vi kom till Sverige strax efter klockan sex på kvällen. Vi stannade hos fam Dahnelius i några timmar så hästarna fick äta och vara ute i hagen innan dom sex sista timmarnas resa hem till Motala påbörjades.

Vi var hemma vid tre på natten. Jag tog lite sovmorgon och kom till skolan vid tiotiden på tisdagen.

Det var en väldigt lärorik och rolig vecka i Belgien. I resultatlistan ser det kanske inte så bra ut men hästarna var skitfina och jag är jättenöjd med veckan och båda Lilly och Skuggan. En sån här vecka borde alla satsande ponnyryttare få göra. 

Jag vill avsluta med att tacka ALLA för att jag kunde genomföra den här resan. Ett extra stort tack till familjen Ågren som hjälpte oss på vägen när det strulade, familjen Skåberg som hämtade upp mig och hästarna, familjen Forsberg, Hedda Wallin, min syster Hilda och hennes kompis Hanna. 

Nu laddar vi om för nya tävlingar framöver.

/ HUGO

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden