Fälttävlan
17 september 2018 23:09

Box Qutie blir kvar i Tryon tillsammans med William

Vilar upp sigBox Qutie får stanna kvar i Tryon för att stärka upp sig ytterligare när hennes lagkamrater flyger hem i morgon. William Nilson Fryer stannar med familjens stjärnhäst.

Box Qutie blir kvar i Tryon tillsammans med William
Anna Freskgård och Box Qutie under VM-terrängen. Foto: Roland Thunholm

Den svenska VM-hästen Box Qutie (SWB, sto, f 2006, e Quite Easy-Little Boy, uppf/ äg Therese Örup) ådrog sig en skada på ytliga böjsenan på höger framben under mästerskapet. I söndags morse berättade ryttaren Anna Freskgård och hennes sambo William Nilson Fryer mer via sociala medier, och under måndagskvällen rapporterar de än en gång om läget.

Nu står det klart att Box Qutie stannar kvar i Tryon när de andra fälttävlanshästarna far hemåt. ”Tack vare ett jättefint omplaneringsarbete av Svenska Ridsportförbundets Chef de Mission Annika Ersgård så får Box Qutie vara kvar och stärka sig och vila upp sig, några dagar till och åka hem tillsammans med hopphästarna nästkommande vecka”, skriver fälttävlansduon på sin Facebook.

”Anna flyger hem med övriga ryttare i svenska laget lokal tid måndag kväll och William blir kvar på Tryon Equine Hospital med Qutie hela tiden fram till avresa.
William och Qutie har ett speciellt band till varandra och det är en trygghet både för Qutie och Anna att William är där”, skriver de vidare (se inlägget här nedanför).

Lycklig på banan

De berättar också att Quties stödbandage är borttaget och att hon ”står och går” på alla ben, äter som hon ska och har normala värden samt ingen feber.

I söndags berättade Anna Freskgård i annan uppdatering att Box Qutie hade varit glad ute i terrängen:
”Hon var så lycklig ute på banan med en sann fighting spririt. Jag är så ledsen för min bästa vän och partner, och har sovit bredvid henne hela natten på kliniken”, skrev Anna på sin Facebook.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden