Sportnytt
7 december 2021 13:02

Bragdguldet till OS-guldlaget

HistorisktTillsammans vann de OS-guld i Tokyo. Nu har det svenska hopplaget även kammat hem Bragdguldet som delades ut under tisdagen. Det är första gången någonsin som ridsporten fått utmärkelsen.

Bragdguldet till OS-guldlaget
Guldlyckan i Tokyo. Foto: FEI/Christophe Taniére

Efter sommarens OS-guld i laghoppning var det svenska hopplaget en av favoriterna till Bragdguldet som delades ut under tisdagen. Bland de andra favoriterna fanns förra årets Bragdguldsvinnare, stavhopparen Armand Duplantis som även han tog OS-guld i Tokyo, dubble VM-guldmedaljören på skridskor, Nils van der Poel, och diskuskastaren tillika OS-guldmedaljören Daniel Ståhl.

Bragdguldet började delas ut 1925 och för första gången gick utmärkelsen i år till ridsporten. Detta genom Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson som tillsammans tog OS-guld i Tokyo.
– Vi var ett bra team som verkligen ville ta guld och vi kämpade hela vägen, sa Peder Fredricson i en direktintervju med Svenska Dagbladet.

– Det känns fantastiskt förstås, pricken över i efter det fantastiska år som vi har haft, sa Malin Baryard Johnsson med Henrik von Eckermann på Facetime.

51362813886_aa7d3860c1_6k
Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann kammade hem Bragdguldet. Foto: FEI/Christophe Taniére

Texten uppdateras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden