Fälttävlan
25 juni 08:49

Brittisk legendar fick flera frakturer efter avtrillning

OlyckaFlera brutna revben, en fraktur i en ryggkota och en i ett skulderblad. Den brittiska fälttävlanslegendaren skadade sig ordentligt när hon trillade av en häst.

Brittisk legendar fick flera frakturer efter avtrillning
Mary King och Imperial Cavalier under OS i London 2012. Photo:Roland Thunholm

Det är Mary King som trillade av en unghäst hemma i manegen för en tid sedan. Det var en blåsig dag och hästen blev rädd när blåsten tog tag i dörren till manegen.

Fälttävlansryttaren klamrade sig fast länge, men trillade av på den stenbelagda marken utanför manegen.

Nu berättar hennes anhöriga på sociala medier att Mary King är hemma igen från sjukhuset. Hon fick flera skador i samband med fallet: sju brutna revben, fraktur i ena skulderbladet och fraktur i en ryggkota. Tillståndet ska dock vara stabilt och inga operationer ska behöva göras.

61-åriga Mary King har ridit fem OS och ingått i britternas medaljlag tre gånger, senast i silverlag i London 2012. Hon har tagit guld i lag på VM och i flera EM. Hon har även vunnit både Badminton och Burghley.

Mary King skadade sig allvarligt 2001, då hon bröt sin nacke, men kom tillbaka till högsta internationella nivå efter det. Enligt inlägg på sociala medier är det hennes plan att komma tillbaka och tävla även efter denna skada.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden