Dressyr
3 oktober 08:54

Brittisk OS-häst död efter kort tids sjukdom

En stjärna mindreEn av Storbritanniens medaljhästar i dressyr finns inte längre. Det handlar om Nip Tuck som gjorde ett antal mästerskap tillsammans med Carl Hester.

Brittisk OS-häst död efter kort tids sjukdom
Carl Hester och Nip Tuck vid OS i Rio 2016. Foto: Roland Thunholm

Det är Eurodressage som är först med att berätta att Nip Tuck, pensionär sedan en tid tillbaka, dött hos sin ägare efter att han hastigt insjuknat.

Nip Tuck var en KWPN-valack född 2004 efter Don Ruto-Animo, som kom till Carl Hester när han var unghäst, och tränades av Carl upp till Grand Prix.

Första mästerskapsmedaljen kom 2014 när britterna tog lagsilver vid VM i Caen. Året därpå var ekipaget med om att ta lagsilver vid EM i Aten.

Ett tredje lagsilver blev det vid OS i Rio 2016, och 2017 tog ekipaget bronsmedalj i världscupfinalen i Omaha. Vid EM i Göteborg samma år blev det en individuell fjärdeplats i küren.

Nip Tuck avslutade sin tävlingskarriär 2019.

Ägaren Jane de la Mare berättar för Eurodressage att hon tog ut ”Barney” som han kallades, i solen och det gröna gräset innan det var dags att ta farväl.
”Han lade sig ner och gav mig en blick som sade att det var okej, och att det var dags. Jag kommer att vara för evigt tacksam gentemot Barney som lärde mig att om du är vänlig, villig att försöka och har ett stort hjärta är allting möjligt”, säger Jane de la Mare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden