Hoppning
1 april 2022 08:39

Cancer stoppar före detta OS-mästarens ryttarkarriär

InternationelltKanadas Eric Lamaze lägger stövlarna på hyllan efter att ha kämpat mot sin cancer i flera år. Nu väntar ett nytt uppdrag inom sporten för hoppryttaren som snuvade Rolf-Göran Bengtsson på OS-guldet i Hongkong 2008.

Cancer stoppar före detta OS-mästarens ryttarkarriär
Kanadas Eric Lamaze.

Det har varit känt att 53-årige Eric Lamaze har kämpat mot cancer i huvudet i flera år. Men nu skriver kanadensaren på sociala medier att kampen mot att låta cancern stoppa honom från att tävla är över. Han kommer dock fortsätta vara verksam inom internationell toppsport som förbundskapten för Kanadas landslag. ”Det ger mig ett nytt fokus och är ett meningsfullt sätt för mig att bidra med all min kunskap till sporten som jag älskar,” skriver han på Facebook.

Eric Lamazes karriär har varit lång och framgångsrik, med OS-guldet i Hongkong 2008 som höjdpunkt. Det tog han tillsammans med legendaren Hickstead, och höll precis undan för den svenske silvermedaljören Rolf-Göran Bengtsson. Det blev också ett OS-silver i laghoppningen för Lamaze i Hongkong.

2016 blev han OS-bronsmedaljör i Rio tillsammans med First Lady 5 och han har också en VM-medalj på meritlistan.

Eric Lamaze växlar mellan två baser i världen, den ena i Wellington, USA, och den andra i Bryssel, Belgien.

Se Eric Lamazes inlägg på Facebook nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden