Dressyr
14 juni 2019 12:37
Ridsportplus

Carina Nevermann Torup fixade en dansk dubbel

Stockholm Horse WeekDet blev ytterligare en dansk seger i lilla rundan på Stadion. Carina Nevermann Torup och Soda Pop i storform tog hem segern även i küren. "Han älskar verkligen att arbeta", säger Carina om sin tävlingspartner.

Carina Nevermann Torup fixade en dansk dubbel
Carina Nevermann Torup och Soda Pop vid den andra segern på Stadion. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Fredagen inleddes på Stockholms Stadion med en fyrstjärnig Intermédiaire kür. Klassen hade tretton startande, och till skillnad från torsdagen var vädret om än småkyligt så stabilt utan hällregn.

Seger för andra dagen i rad blev det för danska Carina Nevermann Torup Soda Pop (HANN val f-10 e Sir Donnerhall-Bonheur). Ekipaget red ihop 74,025 procent och snuvade ännu en gång Anna Österberg och Rolecz på segern. Annas belöning i klassen blev 73,175 procent och ytterligare en andralacering efter Carina Nevermann Torup.
– Idag var det lite retligt för jag gjorde lite misstag som var klantigt av mig, så jag hade gärna vunnit, sade Anna efter klassen till Ridsport.
– Men missar kostar också mycket så jag är jätteglad att det räckte till en bra placering.

190614_annaosterberg_jennyschwielerstaaf
Anna Österberg ville gärna vinna, men att komma tvåa två gånger kändes också bra. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Rolecz är en familjeuppfödning, och Anna berättar att de fortfarande har kvar hans mamma och att det finns fyra småsyskon till Rolecz hemma på Djursta gård. Mamman Chikoria är tävlad i både hoppning och dressyr.
– Jag red henne i dressyr och min syster Malin Nilsson tävlade henne i hoppning, berättar Anna.

Danska segraren Carina Nevermann Torup var strålande glad efter sin dubbelseger i Stockholm. Soda Pop har hon haft i fem år, och hon beskriver honom som en av sina favorithästar någonsin.
– Han har en sådan stor personlighet och han älskar verkligen att arbeta, berättar Carina för Ridsport.
– Att sitta på honom är fantastisk och han vill göra allt för sin ryttare, men han är också så fin i stallet, han gillar att gosa och han har en stor personlighet, jag älskar honom.

190614_carinanevermanntorup_jennyschwielerstaaf
Carina Nevermann Torup har haft Soda Pop i fem år. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Carina tror att Soda Pop har den talang som behövs gör att bli en Grand Prix-häst, samtidigt som hon tillägger att man aldrig vet vad som händer i framtiden.
– Vi får se om jag får möjlighet att behålla honom eller inte.

Sedan drygt ett år tillbaka arbetar Carina hos Helgstrand Dressage, men hon har också ett eget ställe tillsammans med sina föräldrar. Hon är en erfaren ryttare som gjort många stora tävlingar som junior, young rider och U25-ryttare, och hon har representerat Danmark vid flera mästerskap.
– Jag har även ridit världscupen för unga ryttare på den tiden när det fanns, säger Carina, som nu har passerat ungdomsåren och hunnit bli 28 år gammal.

På tredje plats placerade sig Jeanna Högberg JH’s Daenerys med 72,250 procent. Jeanna kände en markant skillnad på Daenerys under fredagens ritt mot torsdagens.
– Hon kändes väldigt fin under framridningen igår, men sedan var det en spänning för någonting, berättar Jeanna för Ridsport.
– Den spänningen var helt borta idag, så känslan var mycket bättre.

Daenerys har Jeanna haft i tre år, och hon äger stoet tillsammans med sin svärmor. Jeanna beskriver att det är en häst som har lätt för samling och piaff och piruetter.
– Hon har startat en piaff- och passageklass med bra resultat, så jag hoppas det blir en framtid med henne, säger Jeanna förhoppningsfullt.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden