Dressyr
14 maj 12:11

Carl Hester om kärleken till hästarna och sporten

InsikterEfter en framgångsrik tävlingshelg delar dressyrryttaren Carl Hester med sig av sina tankar om att träna och tävla med hästar.
"Jag är så tacksam för hästarna och allt de har gett mig", skriver ryttaren på Instagram.

Carl Hester om kärleken till hästarna och sporten
Carl Hester (GBR) med Fame (KWPN bay 13 år valack e. Bordeaux–89 äg Fiona Bigwood, Penny Bigwood, Anders Dahl, Mette Bigwood) vid EM i Riesenbeck 2023. Foto: Kim C Lundin

Storbritanniens Carl Hester har en framgångsrik tävlingshelg bakom sig. Med Fame blev det en tredjeplats i Grand Prix och tillsammans med Vogue blev det vinst vid tävlingarna i Hickstead. Ryttaren satsar mot OS i Paris som närmar sig med stormsteg och han har två möjliga OS-kandidater.

– Det är två hästar som båda två är väldigt kapabla för uppgiften och förhoppningsvis blir en av dem uttagen till OS, säger han i en intervju med Horse and Hound.

”Tillit och partnerskap”

Efter tävlingen skrev han ett känslofyllt inlägg på Instagram där han bland annat skrev:

”Jag tror att det som hästarna påminde mig om den här helgen var hur speciella de här ögonblicken fortsätter att vara och varför så många av oss är dedikerade till den här sporten och hästarna – som först och främst är en del av vår familj.”

”När hästarna hela tiden försöker göra allting lite bättre, gör sitt bästa med de frågor som vi ställer till dem och förlåter oss om vi inte ställer frågan exakt rätt just den dagen. Det är känslan av tillit och partnerskap som gör både träning och tävling med hästar till ett privilegium.”

”Det pratas mycket i vårt ’community’ för tillfället och det finns mycket att diskutera inför framtiden. Det är viktigt – men oavsett vad som händer inom den närmsta tiden så kan jag verkligen säga att jag är så tacksam för de här hästarna, för allt de har gett mig som ryttare och för den stolthet som de ger mig under helger som den här.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden