Dressyr
2 augusti 2022 09:46

Cathrine Laudrup Dufour uppåt på rankingen

VärldsrankingenJessica von Bredow Werndl ligger kvar i toppen. Men Cathrine Laudrup Dufour kniper både andra- och tredjeplatsen på dressyrens rankinglista. Patrik Kittel klättrar tre placeringar, och Malin Wahlkamp Nilsson gör ett jätteskutt.

Cathrine Laudrup Dufour uppåt på rankingen
Cathrine Laudrup Dufour och Vamos Amigos ligger trea på rankinglistan. Foto: FEI/Liz Gregg

När den senaste rankinglistan för dressyren kommit ligger Jessica von Bredow Werndl etta, liksom tidigare, med Tsf Dalera BB. Cathrine Laudrup Dufour ligger kvar på andraplatsen med Bohemian, medan hon nu klättrar från plats sex till tre med Vamos Amigos. Fjärdeplatsen går även den under dansk flagg, med Carina Cassøe Krüth som stiger i graderna från femteplatsen. Isabell Werth stiger i graderna även hon, från en sjundeplats till en femteplats med DSP Quantas.

Bästa svensk på rankingen är Patrik Kittel. Hans nya placering med Touchdown är nummer sju, jämfört med nummer tio på förra rankingen. Therese Nilshagen och Dante Weltino Old ligger på plats 14, och Juliette Ramel på 19:e plats med Buriel KH. Patrik Kittel finns även på topp-20-listan med Blue Hors Zepter, närmare bestämt på 18:e plats.

En svensk som gjort ett jättehopp är Malin Wahlkamp Nilsson. Hennes aktuella ranking med Mogelbjergs Romeo är 87, medan siffran var 242 vid förra rankingen.

Hela rankinglistan hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden