Hoppning
29 november 2013 15:49

Cobolt och Niklas Champions

Champion of the Youngsters är några av landets begåvade unga hopphästar samtliga sju år. I Globen fick de känna på internationell inomhusstandard. Det klarade de riktigt bra men bäst av alla var Cobolt uppfödd av Bo Lindroos och riden av Niklas Arvidsson.

Cobolt och Niklas Champions
Niklas Arvidsson och Cobolt tog hem segern i Champion of the Youngsters. Cobolt är en avkomma till Niklas tidigare så framgångsrika hopphingst Cyklon, nu exporterad till USA. Peter Zachrisson WWW.ZMEDIA.SE

Sjuåringarnas uppgörelse var en 1,35 hoppning över två faser med elva hinder i fas 1+ fas 2.

Niklas Arvidsson var först ut med Yajamila och nollade med en farligt snabb tid på brukligt Arvidsson manér.

Victoria Almgren med stoet Nomination Hästak(SWB), ett fölsto som har lite mindre rutin än konkurrenterna,var dock både felfria och snabba med tiden 27,98 och en halvsekund snabbare än Niklas.

Amanda Ericsson och Carl(SWB) fick fyra fel och gick aldrig vidare till andra fasen.

Malin Baryard-Johnson med sin stora skimmelhingst Corporal VDL gjorde vad de kunde för att ta hem segern. Med en fin genväg före halmhindret tog hon ledningen på 27,86 hundradelar före Nomination Hästak.

Men Niklas Arvidsson förnekar sig inte när det gäller tidshoppning. Med fina Cyklon-avkomman Cobolt(SWB) var han vesslesnabb i fas 2 och tog segern på 27,15 sekunder.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden