Dressyr
5 augusti 2018 19:08

Charlotte Fry om mästaren Glamourdale: ”Han gav allt”

Världsmästaren Glamourdales ryttare Charlotte Fry var så lycklig efter VM-guldet i 7-årsklassen: "Han visste hur viktigt det var i dag," säger hon.

Charlotte Fry om mästaren Glamourdale: ”Han gav allt”
Charlotte Fry på Glamourdale tog VM-guld i klassen för 7-åringar. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Det blev en spännande uppgörelse i 7-årsklassen. Det var visserligen samma fyra hästar som i topp som efter kvalet, men i helt omkastad ordning.

Jag kan inte tro det och jag är så tacksam över att få rida en så fin häst. Charlotte Fry.

Den alerte och arbetsvillige KWPN-hingsten Glamourdale (e Lord Leatherdale-Negro, uppf Rodenburg) tog guld efter en uppvisning som bland annat gav 9,8 för traven och tia på galoppen där de kritiska domarna inte hittade något att anmärka på.
– Jag måste verkligen tacka Glamourdale, han gav allt han hade, sa 22-åriga brittiskan Charlotte Fry på presskonferensen efteråt.

Hon lotsade hingsten föredömligt genom mästerskapet i ett stekhett Ermelo, Holland.
– Han visste verkligen hur viktig det var i dag.

Glamourdalestrimg_7534
Storbritanniens Charlotte Fry på Glamourdale blev trea i 7-åringarnas kval med 85,070 procent – i finalen räckte det hela vägen till VM-guld. Foto: Jenny Schwieler Staaf
Medaljerimg_7994
Bronsmedaljören Isabel Freese, guldmedaljören Charlotte Fry och silvermedaljören Adelinde Cornelissen. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Guldekipaget startade näst sist och fick totalt 87,050 procent och tog ledningen.

Hon erkänner också att hon inte vågade titta på sista ryttaren, Isabel Freese, av rädsla att förlora sin ledning.
– Jag var för nervös. Och sedan hörde jag en funktionär säga att jag var vinnare. Jag blev mållös. Jag hade aldrig väntat mig något sådant här. Jag kan inte tro det och jag är så tacksam över att få rida en så fin häst. Nu ska vi fortsätta träna mot Grand Prix hemma, säger Charlotte Fry som till vardags är beridare hos Gert-Jan och Anne van Olst som också äger Glamourdale via sitt företag Van Olst Horses.

Läs referat från finalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden