Hoppning
6 april 2018 20:37

Comeback: Erika och Paris tillbaka på allvar igen

TillbakaFöre dagens start var det ett år sedan Paris gick trestjärnig 1,50 med Erika Lickhammer. Efter en lång konvalescens är nu duon tillbaka där de hör hemma. ”Det kändes precis som förr – plättlätt”, säger Erika Lickhammer.

Comeback: Erika och Paris tillbaka på allvar igen
Erika och Paris är tillbaka igen. Arkivbild.

Erika Lickhammer och Paris (SWB, sto, f-07 e Armitage-Pentagon, uppf Elly Hansson, äg Camilla Andersson) var verkligen på G för ett år sedan och levererade många fina placeringar som bådade gott inför framtiden. Då visade sig Paris ha en lös benbit och för att säkra upp inför framtiden togs beslutet att operera bort den.

För såväl ägare som ryttare, och givetvis också för Paris, blev det en stor omställning från de lovande framgångarna på tävlingsbanan till operation och konvalescens.
–  Det var fruktansvärt omtumlande när allt hände, säger Camilla Andersson som har ägt Paris sedan föltiden och förklarar att de visste att Paris var väl värd att vänta på.
– Hon är en fantastisk häst som vi förstås är rädda om, och hon fick gott om extra tid på sig efter operationen.

”En speciell dag”

Erika och Paris har tävlat utomlands på snäppet lägre höjder senaste tiden, bland annat med placering i en tvåstjärnig GP på 1,45-1,50 för några veckor sedan.

I dag var det så dags för ekipaget att åter ge sig i kast med  trestjärnig 1,50. Resultatet i Lanaken lät inte vänta på sig: Felfritt med placering 12 bland drygt 60 ekipage till start.
– Det kändes verkligen lätt och precis som det ska göra. Det är en speciell dag för oss nu när vi är tillbaka på den nivån, säger Erika.

Efter den tålamodskrävande konvalescensen och den noggranna upptrappningen var det en peppad duo som nu trivdes på de högre höjderna.
– Jag sa just tidigare i dag till Camilla att Paris är så, så laddad. Hon är en smart häst och har full koll på att hon är tillbaka på drottningpositionen i stallet, säger Erika som hoppas på nationshoppningsuppdrag senare under säsongen om allt går enligt plan.

180406lickhammerparisteam
Paris med sitt team: Ägare Camilla Andersson, ryttare Erika Lickhammer och groom Robin Hurkmans. Foto: Privat

”Klar och mogen”

Camilla Andersson var på plats och såg duon gå felfritt i mål efter 1,50-banan.
– Det var jättestort i dag att se att Paris är tillbaka. Hon kändes så klar och mogen – och fantastiskt glad över att vara inne i ringen igen.

Camilla konstaterar att det som bekant är en ny dag i morgon och även om hon gläds över Paris senaste resultat vill hon inte tänka alltför långt fram än.
– Nu bygger vi vidare för framtiden. Vi ställer frågorna till Paris, hon ger oss svaren och sedan tar vi det därifrån.

I mars förra året berättade vi att Paris, som under en tid reds av Rolf-Göran Bengtsson, stortrivdes som ny drottning i Erikas stall. Här kan du läsa den artikeln.

Det blev två ytterligare placeringar i dagens 1,50. Linn Widmark/ Coleburn och Annika Axelsson/Quinlouette placerade sig på plats 14 respektive 15.
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden