Ponny
23 oktober 2017 07:00

Cornelia Wallenborg tillbaka – vinst efter skadan

ComebackFör fyra veckor sedan skadade hon sig missade en stor del av höstsäsongen. I Laholm var Cornelia Wallenborg tillbaka i sadeln och tog en Msv A-seger på Lodestar Van't Rechthof.

Cornelia Wallenborg tillbaka – vinst efter skadan
Comeback på tävlingsbanan för Cornelia Wallenborg med Msv A-seger på Lodestar Van't Rechthof (privat foto).

Det var vid en uppsittning vid en träning som 12-åriga Cornelia Wallenborg råkade ut för en olycka. Hon bröt näsbenet och fotleden och har vilat helt från ridning under fyra veckor. Satsningen att ta sig till Friends Arena efter sin fina tredje plats vid det första kvalet av Prins Carl Philips Pris i Gagnef kom helt av sig.

I onsdags red hon sin första träning efter olyckan, och Cornelias pappa Tommy Olsson berättar att Cornelia själv fick välja om hon skulle rida i Laholm eller ej.
– Hon ville gärna eftersom det var enda chansen att träna på en tävling innan SM, berättar Tommy.

Cornelia vann sin första start vid de nationella tävlingarna hos Laholms Ryttarförening som var en LA+. I Prins Carl Philip-kvalet ville det sig inte helt, men i den avslutande Msv A-hoppningen fick de till en jättebra runda – felfritt och snabbaste tid gav seger i kategori C med Lodestar Van’t Rechtof (BWP sto f-07 e Vedet van de Vondelhoeve-Nabor, uppf Vermeire Marnix).

Även om skadan är läkt är foten fortfarande lite svullen så hon har svårt att få på sig ridstöveln – men hur som helst kändes tävlingen jättebra, tyckte Cornelia.

Förutom sin egen skada har Cornelia även haft lite otur med sin B-ponny Stald Fox’s Mr Fox. Eftersom hon blivit uttagen med honom till Elmia var tanken att de skulle rida där, men efter en felbedömning av en veterinär valde de att stryka Cornelia och Foxy från Elmia. När det sedan visade sig att ”Foxy” inte alls behövde de där fyra veckors boxvila som ordinerats var det för sent att få tillbaka sin plats på Elmia – platsen var redan tillsatt av en reserv.
– Men det är väl lika bra att ta all otur på en gång när man ändå håller på, säger Tommy.

Nu satsar Cornelia istället på inomhus-SM med både Lodestar Van’t Rechtof och Stald Fox’s Mr Fox. På B-ponnyn tog hon silver vid inne-SM i fjol. Sedan tidigare hade de ett brons från ute-SM. Till nästa år vill hon få revansch och ta sig till finalen i Prins Carl Philips Pris i Friends Arena.

Segrade i Laholms Msv A-klass i kategori D gjorde Mathilda BohlinMiclas Aristocrat (NF hingst f-06 e Miclas Activ-Kantje’s Ronaldo, uppf Stuteri Micla).

Resultat Msv A

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-