Avelsnyheter
21 december 2013 08:09

Coventry på svensk mark

Tyska Holsteinerförbundet har placerat en av sina unga juveler i svenska händer och det är Lars Forsström på Hippoessentia i Klågerup som fått förtroendet. Uppladdningen inför bruksprovet och den kommande betäckningssäsongen startar nu.

Coventry på svensk mark
Coventry i uppsutten hoppning

Holsteinerförbundet har lånat ut hingstar förut även om Sverige och riktigt unga talanger sällan varit aktuella. Kontraktet löper på ett år i taget och Coventry ska utbildas och tävlas så smått av Jörgen Larsson.

Med i bakgrunden finns Rolf-Göran Bengtsson som fortfarande rider Holsteinerförbundets talanger när de når 7-års ålder och ska vidare upp i klasserna. I stallet finns numera Cayado, Clarimo Ask och Quarz Ask, hingsten som köptes av Stutteri Ask.
-Om Coventry fortsätter att utvecklas så fint som vi tror så är han en av dem vi vill ha i vårt stall men mycket kan hända längs vägen, menar Rolf-Göran.

Coventry är en stark 3-åring som gjort både 30- och 70-dagarsprov i år med gott resultat. I det avslutande 70-dagarsprovet i Schlieckau med examen 19 november blev Coventry bästa unga hopphingst med 8,56 i springbetonte endnote, endast slagen av 5-årige Cola Zero. Coventry hade genomgående nior för temperament, arbetslust, exteriör och hoppning. Slutbetyget i hoppning blev 8,92 eftersom terrängen vägs in i detta betyg.

Coventrys härstamning är präglad av prestation. Fader är Connor som är fallen efter Casall Ask med Cor de la Bryère som morfar. Hans mamma Korrada S är helsyster till elithingsten Corrado I. Connor ägs av Holsteinerförbundet, var i Bundeschampionatfinal som 6-åring 2012 och tävlas vidare av Thomas Konle. Coventrys mamma Picante I(f -00 eContender-Palton xx) har fem avkommor varav två är premierade hingstar, Coventry och Clarimo-sonen Clarix, och de andra tre tävlar.

Kombinationen Connor-Contender verkar populär då 2,5-åringen Cioto eller Connect, som han hette i Tyskland, gått vidare till andra besiktningen i KWPN. Connect är premierad i Holstein i höst och ägs av J.W Greve och Stal Horn.

På bruksprovet i mars visas Coventry i prestationsklass i kraft av sitt 70-dagarsprov. I enlighet med de nya reglerna kommer han att hoppas uppsuttet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden