Sverige
18 november 2019 09:34

Dags att nominera nya hållbarhetsinitiativ

LFC HållbarhetsprisStörre miljöengagemang inom hästnäringen och att fler får upp ögonen för lösningar som skapar bättre förutsättningar för planeten - det är vad Lövsta Future Challenge hoppas att deras hållbarhetspris ska uppmuntra till. Nu är det dags att nominera till nästa års pris, vilket precis som tidigare år kommer att delas ut vid Gothenburg Horse Show.

Dags att nominera nya hållbarhetsinitiativ
Malmö Civila Ryttarförening, Stall Kvicksund och Gina Tricot Grand Prix är tre av de tidigare vinnarna av Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris. Nu söks kandidater till nästa års prisutdelning. Foto: Christian Dirksen/Privat/Magnus Olausson

Nu är det dags att nominera till den femte upplagan av Lövsta Future Challenges hållbarhetspris. Utmärkelsen har sedan 2016 delats ut vid Gothenburg Horse Show, och syftet med priset är att sprida goda exempel, inspirera fler att börja arbeta med miljöfrågan – sammanfattningsvis att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet inom hästnäring och ridsport.

Med hållbarhet menas sådant som en lång tid framöver skapar bättre förutsättningar för planeten och allt som lever här – samtidigt som det ska vara ekonomiskt gångbart. 2019 års vinnare var Malmö Civila Ryttarförening som prisades för sin öppna verksamhet för alla som vill komma nära hästen, och en annan tidigare vinnare är Stall Kvickstorp som genom en finurlig lösning tar tillvara på regnvatten för bevattning av ridhusunderlaget.

Uppmuntrar till att fler arbetar med miljöfrågor

Hästfolket lever och verkar nära djuren, jordbruket och naturen. Men det växande engagemanget för miljö och hållbarhet avspeglar sig inte inom ridsporten på samma sätt som i resten av samhället. Det svala intresset har gjort att Lövsta Future Challenge vissa år har haft svårt att få in nomineringar av lämpliga kandidater (läs mer här), men förhoppningen är att hållbarhetspriset ska få fler inom hästnäringen att börja arbeta med miljöfrågan.
– Genom vårt pris vill vi lyfta alla sorters initiativ och lösningar som kan inspirera andra, säger Alexandra Mörner, juryordförande i LFC Hållbarhetspris i ett pressmeddelande.
– För det är ju så, ingen kan göra allt men alla kan göra något, tillägger Alexandra Mörner.

Priset kan delas ut till initiativ, organisationer, personer eller företag, men även till produkter och tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar ridsport och hästnäring. Priset delas ut vid Gothenburg Horse Show 2020 och består av biljetter till GHS och en summa på 10 000 kronor för att kunna göra mer av det som är bra.

Nomineringarna ska vara inne senast 16 december.

Läs mer om Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden