Avelsnyheter
23 mars 2022 06:20

Dags för hingstarna att imponera på stoägarna

Nya kavaljererNu är våren här och ett säkert vårtecken är hingstvisningarna som i år äntligen kan upplevas på plats igen efter två års coronauppehåll. Först ut är en fullspäckad visning på Flyinge 1 april.

Dags för hingstarna att imponera på stoägarna
Eric Guardia Martinez visade 2019 Kadans hemma hos Gränsbo. Foto: Yvonne Karlsson

Det är inte bara Lövstahingstar som kommer att visas på Flyinge utan dörrarna har öppnats för alla hingsthållare. Till dags dato är ett 40-tal hingstar anmälda och fler är på väg in. Det är hingstar från både större och mindre hingsthållare och flera som har egna hingstvisningar kommer också att delta på Flyinge. Via Lövstas samarbete med Blue Hors kommer även de och visar några av sina hingstar på Flyinge.

Dagen efter kan den som önskar dra över sundet till våra danska grannar och se Helgstrand Dressages hingstvisning utanför Aalborg. Vill man göra sig en riktig dansk weekend kan man passa på att besöka Blue Hors öppet hus med visning av hela årets hingstkollektion på söndagen.

Sedan får hugade stoägare hålla sig till påskhelgen innan det är dags igen för en riktig testosteronhelg som börjar med hingstvisning hos Eklunda stuteri på långfredagen, den 15 april.

På påskdagen, söndag den 17 april, får stoägarna bestämma sig för vilken visning de ska gå på, men där avgör antagligen geografin vilket det blir. I söder visar Gränsbo upp sina hingstar och i Mälardalen gör Lövsta stuteri sin andra visning men nu på plats på Stjärnborg.

Ytterligare ett par veckor senare, 1 maj, är det så dags för Hästak att visa sin kollektion av hingstar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden