Dressyr
20 juni 2018 12:55

Dags för tredje kvalet i DressagePowers GP-tour

Everlövs MidsommardressyrVid Everlövs Midsommardressyr är det dags för tredje kvaltävlingen av LiveArenas och DressagePowers Grand Prix-tour. Startfältet ser starkt ut och består av tolv ekipage.

Dags för tredje kvalet i DressagePowers GP-tour
Emma Jönsson och Tango startar i Everlöv (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Två kvaltävlingar av GP-touren har ridits. I Strömsholm tog Clara Espinosa hem segern, och i Borås var fjolårets totalsegrare Paulinda Friberg ohotad vinnare. Paulina återfinns även i startlistan hos Everlöv, tillsammans med bland annat Minna Telde, Charlotte Haid-Bondergaard, Per Sandgaard och flera andra intressanta namn.
”Vi ser fram emot ett starkt startfält och en härlig midsommar i Everlöv. Då vi vill sprida oss geografiskt känns det helt rätt att förflytta touren söderöver till detta kval”, berättar projektledaren Peter Härnstam i ett pressmeddelande.

I startfältet finns också några unga ryttare, till exempel ”Årets komet” Cecilia Berglund Bergåkra. Även U25-ryttaren Emma Jönsson startar i Everlöv. Emma rider Tango och de var med i Everlöv även förra året, då det gick riktigt bra för ekipaget och de uppnådde sitt bästa resultat någonsin.
”Tango är väldigt rutinerad och världens bästa läromästare, jag ser fram emot att visa vad vi går för”, säger Emma Jönsson i pressmeddelandet.

Varje kvalvinnare får 25 000 kronor och de tolv ekipage som går vidare till finalen får tävla om förstapriset på hela 100 000 kronor.

Följande tävlingar återstår i Touren:

  • Everlövs Ryttarsällskap – 24 juni
  • Kimstad Ryttarförening – 2 september
  • Djursholms Ridklubb – 16 september
  • FINAL: Linköpings Fältrittklubb – 28 oktober

Tävlingarna går att se live via LiveArenas sändningar

Startlista
Dressage Powers hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden