Dressyr, Ponny
9 april 2018 10:34

Fina internationella placeringar för Emma och Ebba

UngdomsdressyrDet blev flera fina ungdomsplaceringar i holländska Nieuw en St. Joosland i helgen. Emma Jönsson och Ebba Kjellberg tog vardera hem två placeringar efter fina ritter.

Fina internationella placeringar för Emma och Ebba
Emma Jönsson och Ebba Kjellberg efter lördagens prisutdelningar. Foto: Privat

Ridsport har under helgen rapporterat om de fina framgångarna för bland annat Juliette Ramel vid dressyrtävlingarna i Nieuw en St. Joosland, Nederländerna. Parallellt med seniorklasserna reds det även ungdoms- och ponnydyressyr, med ett helt gäng svenska ryttare. I U25- och YR-klasserna blev det flera fina blå/gula placeringar.

U25-ryttaren Emma Jönsson tog två femteplatser med Tango (KWPN val f-00 e Broere Obelisk-Lohengrin). I Grand Prix U25 red de ihop 68,436 procent och i GP-küren 71,525 procent.

Här ses Emma och Tango i Nieuw en St. Joosland:

YR-ryttaren Ebba Kjellberg knep sina två placeringar med Boegegardens Limbery (DWB val f-04 e Limbus-Castor). De kom trea i lagprogrammet med 70,343 procent och femma i mästerskapsprogrammet med 71,127 procent – båda klasserna var riktigt stora med över 30 startande ekipage.

Emma Jönsson uppmärksammar Ebbas fina placering:

På ponnysidan kom de främsta svenska placeringarna under lördagen. Bland 28 startande i mästerskapsprogrammet placerade sig My Sandgren och Twenty Two på åttonde plats med 68,694 procent. Strax därefter på nionde plats placerade sig Moa SundelöfHB Dancing Daylight med 68,514 procent. I den avslutande kür-finalen kom My och Moa på femtonde respektive sjuttonde plats av arton startande ekipage.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden