Hoppning
13 januari 2019 09:08

Dags för världscupen i Basel – TV-tider hittar du här

LänkarUnder söndagen rids den tionde omgången av världscupen i hoppning i den västeuropeiska ligan. Peder Fredricson och Stephanie Holmén är på plats för att försvara de svenska färgerna. Här hittar du allt du behöver för att följa tävlingen.

Dags för världscupen i Basel – TV-tider hittar du här
Stephanie Holmén på H&M Flip's Little Sparrow och Peder Fredricson på H&M Zaloubet startar i Basel. Foto: Roland Thunholm/Fredrik Jonsving

Två svenska ryttare finns med i startfältet när världscupen i Basel, Schweiz, rids under söndagen med start klockan 14:15. Det är Peder FredricsonH&M Zaloubet (SWB val f-07 e Maloubet de Pleville-Robin Z, uppf Ann-Sophie Persson & Hans Orest) och Stephanie HolménH&M Flip’s Little Sparrow (SWB sto f-06 e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson). Bland de 40 startande ekipagen går Stephanie ut som första svenska ryttare som nummer 16. Peder startar näst sist med startnummer 39.

SVT1 sänder ett sammandrag från tävlingarna i Basel klockan 17:00. Klassen går att även att följa live:
SVT Play – start klockan 14:05, kommentatorer Maria Wallberg och Lotta Björe
FEI TV (betalkanal)

Peder bästa svensk

Med tävlingarna i Basel är det fyra omgångar kvar av världscupen i den västeuropeiska ligan. 18 ekipage får rida finalen i Göteborg i början av april. Peder Fredricson är bästa svensk som åtta på 40 poäng. Irma Karlsson är nummer 16 på 31 poäng, medan Henrik von Eckermann har 30 poäng och ligger som nummer 17. Douglas Lindelöw är tabellens 24:a med 20 poäng och Stephanie Holmén är 31:a med 17 poäng.

De stora framgångarna har ännu så länge uteblivit för svenskarna i Basel. Några placeringar har det ändå blivit: Stephanie Holmén red felfritt och tog en placering i 1,40 med Broken Heart under torsdagen. Peder har ridit felfritt över hinder på den nya hästen Kirlo van den Bosrand och tog under fredagen en placering i 1,45.

I tyska Leipzig rids nästa helg den elfte omgången av världscupen.

Startlista i Basel
Banskiss – banbyggare Frank Rothenberger

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden