Dressyr
24 januari 2021 06:47

Dags för världscupens kür

InternationelltI dag gäller det! På förmiddagen avgörs helgens världscupmeeting i dressyr i Salzburg, Österrike, med två svenskar i startfältet. Här finns starttider, länkar och annat du behöver för att hänga med. "En placering kan nog vara inom räckhåll," säger Patrik Kittel som finns i startfältet tillsammans med Delaunay OLD.

Dags för världscupens kür
Patrik Kittel försvarar de svenska färgerna när det rids om världscuppoäng i Österrike på söndagen. Foto: Roland Thunholm

Det är den näst sista deltävlingen innan finalen i Göteborg första helgen i april.

Patrik Kittel/Delaunay OLD och Antonia Ramel/Brother de Jeu finns i starfältet och inledde meetinget med att bli trea respektive sexa i lördagens Grand Prix.

I dag, söndag, är det alltså Grand Prix kür som gäller.
– Är han lika bra i morgon kan nog en placering vara inom räckhåll. Vi ska göra så gott vi kan, igen. Det viktigaste för mig är att jag är nöjd med mig själv och min häst och känner att vi utbildar oss tillsammans, sa Patrik Kittel till Svenska Ridsportförbundet på lördagen.

Patrik Kittel ligger tvåa i den västeuropeiska ligan inför tävlingarna i Österrike.

Klassen där ekipagen gör upp om världscuppoäng startar klockan 11 och kan följas på flera sätt, bland annat på Ridsports webb.

Svenskarnas starttider:

11.38 Antonia Ramel/Brother de Jeu
12.46 Patrik Kittel/Delaunay OLD

FEI:s samlingssida med kalender och aktuell ställning
21-24 januari Salzburg Arena Messezentrum, Österrike
Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden