Hoppning
14 januari 05:50

Dags för världscuphoppning i Basel – tre svenskar i startfältet

Världscupen i hoppningDet har blivit dags för världscuptävling i Basel – här är allt du behöver veta för att följa avgörandet. Tre svenskar står på startlinjen, däribland världsettan Henrik von Eckermann som rider King Edward.

Dags för världscuphoppning i Basel – tre svenskar i startfältet
Henrik von Eckermann och King Edward tog hem världscupsegern i Basel förra året – nu är superduon på plats igen. Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Deltävlingen i schweiziska Basel är den tionde av totalt 14 i den västeuropeiska ligan. Den sista äger rum i Göteborg i slutet av februari. De 18 ryttare som då har samlat på sig flest poäng får åka till världscupfinalen i Saudiarabiens huvudstad Riyadh den 16-20 april. 

Sist det begav sig stod Henrik von Eckermann som vinnare i Basel. Han ligger just nu tvåa i den västeuropeiska ligan medan Peder Fredricson ligger på sjunde plats. Bägge startar i söndagens världscupklass, Peder rider Catch Me Not S och går ut som nummer 12 medan Henrik har startnummer 29 med King Edward. Erica Swartz Ryan startar också med Cavicii Z, som nummer 27 i ordningen.

Så följer du tävlingen

Världscupklassen bjuder på 40 startande och rids med start klockan 14.15.

Andreas Schou, Penelope Leprevost, Gregory Wathelet, Kevin Staut, Martin Fuchs, Marcus Ehning och Steve Guerdat är några av svenskarnas konkurrenter.

Ridsport rapporterar live från klassen.

Startlistor och resultat
Aktuell ställning i världscupen
Fullständig deltagarlista till tävlingarna i Basel
Arrangörens hemsida

SVT sänder direkt med start klockan 14.05 till 17.00 i SVT2 och på SVT Play

Världscupen och övriga klasser i Basel sänds på FEI-TV/ ClipMyHorse

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden