Dressyr
20 februari 2022 06:34

Dags för världscupkür

InternationelltPå söndagens förmiddag rids det världscupkür i tyska Neumünster med svenskar i startfältet. Här finns allt du behöver för att hänga med. Och så kan du läsa vad Patrik Kittel tycker om sin världscuphäst som han bara har ridit i fyra veckor.

Dags för världscupkür
Det är den här pokalen som står på spel vid världscupfinalen senare i år. Foto: FEI

Patrik Kittel och Blue Hors Zepter (OLDBG hingst f 2008 e Blue Hors Zack-Wolkentanz II, uppf Bernhard Sieverding, äg Blue Hors) blev åtta i lördagens Grand Prix på meetinget och tog sig enkelt in bland de 15 som får rida söndagens kür.

Blue Hors Zepter ägs av stuteri Blue Hors och reds tidigare av danske Daniel Backmann Andersen. Sedan fyra veckor är han hos Tysklandsbaserade Patrik Kittel.

— Jag är väldigt tacksam att Blue Hors låter mig rida den här hästen. Kommer man till stallet klockan sex på morgonen är han glad och rider man är han glad. Nu är jag väldigt glad efter vår första ritt tillsammans, säger Patrik Kittel till arrangören i Neumünster.

Även Antonia Ramel och Curiosity blev tia i klassen och tog sig till küren, medan Jacob Nørby Sørensen/Sheeran blev 16:e ekipage och missar küren.

Küren börjar 11.15.

Starttider, svenska ryttare

12.46 Patrik Kittel
12.55 Antonia Ramel

Webb-tv (betalkanal)

Start- och resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden