Hästägartips
28 maj 2021 17:28
Ridsportplus

Dammsugaren som suger

Ridsport testarEn dammig häst som behöver en snabb uppfräschning inför träningspasset – kan en dammsugare vara lösningen?

Dammsugaren som suger
Den handhållna pälsdammsugaren Shed Pal fungerar inte alls.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den handhållna pälsdammsugaren Shed Pal ska ha som funktion att suga upp damm, stöv och lös päls. Den rekommenderas till alltifrån katter till stora pälsdjur, som till exempel hästar. Dammsugaren, som väger i princip ingenting, drivs av tre AA-batterier. Den är riktigt tystlåten och hästarna reagerar inte ens när dammsugaren startar.

Dammsugaren har en behållare utan filter där dammet och håret samlas, som du enkelt bara kan tömma. Det är också själva behållaren som funkar som handtag och den ligger bra i handen.

Att dammsuga sin häst är inget nytt påfund, det vet de flesta hästägare. Men ofta kostar dammsugare anpassad till häst över tusenlappen, till skillnad från lilla Shed Pal som går på under tvåhundralappen. Ett riktigt kap – om den hade funkat.

Knappt något hamnar i behållaren

För vidare bra funkar inte Shed Pal. Den lilla dammsugaren suger i princip inte upp någonting. Trots en otroligt dammig häst så hamnar knappt något i behållaren oavsett om dammsugaren läggs på samma plats under en längre tid eller om den förs fram och tillbaka över den dammiga fläcken. I behållaren hamnar endast några ynka strån och väldigt lite stöv.

Även stallhunden fick sig en omgång av Shed Pal under testet. Resultatet var lika nedslående där, i princip inget stöv hamnade i behållaren utan yrde mest runt.

Kontentan är: trots att Shed Pal är billig så är det en bättre investering att lägga pengarna på en ryktborste.

Hiss eller Diss?

Tummenned
Diss

Redaktionens omdöme: Nej! Köp den inte! Riktigt dålig, fungerar inte som tänkt och är bara en onödig skräpprodukt. Rykta i stället din häst i första hand, lägg pengarna på en riktig dammsugare i andra hand.

Fakta

Shed Pal

Vad? Handhållen pälsdammsugare.

Funktion? Suga upp damm och stöv ur pälsen.

Pris? 169 kronor.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 8/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden