Avel, Ridsport Play
28 augusti 2019 10:38
Ridsportplus

Danmarks bästa 3-årssto har svensk ägare

Bäst i klassen”Ett enastående sto som är feminint, uttrycksfullt och extremt vackert.” Lovorden haglade över det sto som i helgen utsågs till bästa 3-åriga dressyrsto inom Dansk Varmblod.
− Det är helt galet kul, säger den svenska ägaren, Charlotte Hamilton.

Danmarks bästa 3-årssto har svensk ägare
Atterupgaards Lady Hamilton Foto: Dansk Varmblod

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det handlar om DWB-stoet Atterupgaards Lady Hamilton (född 2016 e Dante Weltino u Atterupgaards Mahonia ue Stedinger) som köptes av Charlotte Hamilton redan när hon låg i magen. Charlotte äger även mamman, Atterupgaards Mahonia.
− Jag köpte henne som 4-åring och hon har gjort allt. Pernilla André rider henne och bland annat vann de Elmia som 7-åring, berättar Charlotte Hamilton.

Tidigt i final

Charlotte kunde som ägare till det ännu icke födda fölet namnge henne, och Lady Hamilton visade vad hon gick för redan som 2-åring, då hon var i final i Dansk Varmblods 2-årstest.
− Det är en väldigt komplett häst med tre bra gångarter, arbetsvilja, enorm power – hon har helt enkelt inga svagheter.

Om ett sto inte går att tävla ska man inte avla på henne

− Om ett sto inte går att tävla ska man inte avla på henne, säger Charlotte Hamilton, som uppskattar danskarnas sätt att se till stonas prestationer och inte bara tänka på hingstens.
En skillnad mellan danskt och svenskt är att 3-åringarna i Danmark både visas under sin egen ryttare och provas av en testryttare, som sitter upp en kort stund.
− Ridningen är ungefär som det svenska 4-årstestet. Hästen visas i alla gångarter, och sedan sitter testryttaren upp i kanske två minuter. Både domare och testryttaren ger sedan sina omdömen.

Utstrålade ridbarhet

I ett pressmeddelande från Dansk Varmblod säger avelsledare Bjarne Nielsen att de dressyrston som visades på 3-årstestet var mycket fina och välridna, vilket var en frukt av ett gott förberedelsearbete på hemmaplan.

190828 Charlotte Hamilton Fotoprivat
Charlotte Hamilton belönades med pokal och blommor. Foto: Privat

Lady Hamilton beskrevs som ett feminint, uttrycksfullt och extremt vackert sto med en mycket bra överlinje. Domarna konstaterade vidare att hon hade en utmärkt trav och galopp och att hon utstrålade ridbarhet och kapacitet.

− Det är helt galet kul, säger Charlotte Hamilton, som nu planerar en satsning mot Falsterbo 2020 och unghäst-VM, med Atterupgaards beridare Selina Solberg Vittinghus i sadeln på Lady Hamilton.
− Jag har också tagit ett embryo från henne, med Vitalis som pappa.

Läs mer hos Dansk Varmblod.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden