Dressyr
7 oktober 2020 06:25

Danska prinsesshästen Digby är död

TrotjänareTillsammans med prinsessan Nathalie zu Sayn-Wittgenstein var Digby under många år en del av det danska dressyrlandslaget. Nu har valacken somnat in, 23 år gammal.

Danska prinsesshästen Digby är död
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein och Digby i en tv-intervju 2012. Nu har valacken fått somna in. Foto: Skämdmump från dif.dk.

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein var med när Digby (val -97, e Donnerhall-Sandro) föddes hemma på gården, och hon var även med när valacken i helgen fick somna in. Det rapporterar Ridehesten, som följt ekipaget på nära håll under deras karriär.

VM i Normandie 2014 blev deras sista tävling, och genom åren har det bland annat blivit ett OS-brons i lag 2008 och en individuell tolfteplats på OS 2012.
– Det är slutet på en era, det är märkligt, konstaterar Nathalie zu Sayn-Wittgenstein i intervjun med Ridehesten.

En hälta utvecklades till ett roterat hovben, och efter röntgen och en diskussion med veterinären – som ansåg att avlivning var det enda rätta – tog Nathalie beslutet att Digby skulle få somna in. Ett tufft beslut för en 23-åring som aldrig varit sjuk eller skadad i hela sitt liv, trots att han visades tidigt som hingst och debuterade Grand Prix redan som 8-åring.

Hör Nathalie zu Sayn-Wittgenstein berätta mer om kung Digby i tv-intervjun nedan, gjord inför OS i London 2012.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden