Nyheter
15 juli 2018 12:06

Stephanie hoppade hem dubbel i Folksam Open

FalsterboFörst vann hon 5-årsfinalen, nu vann hon 6-årsfinalen. Stephanie Holmén har haft en bra vecka på jobbet.
– Att vinna 5-årsfinalen och nu 6-årsfinalen – det känns helt fantastiskt, säger Stephanie.

Stephanie hoppade hem dubbel i Folksam Open
Vinnarna tog täten i ärevarvet. Foto: Roland Thunholm

Stephanie Holmén vann 5-åringarnas Folksam Open med Center (läs mer om det i tidigare artikel) i förrgår. I dag utgjorde hon 25 procent av startfältet i finalen för 6-åringar och det resulterade slutligen i såväl seger som andra plats.

Snabbast i omhoppningen var Ikaros (SWB, val, e Chelltago Z-Feliciano (SWB), uppf/äg PVRT Equestrian AB och Grevlundagården) som Stephanie har ridit sedan i vintras då hon tog över tyglarna efter Victoria Almgren. Några tiondelar efter landade Viva (SWB, sto, e Vivaldi K-Aram , uppf Magnus Dyrendalhl, äg Grevlundagården i Vitaby AB), som gör sin blott andra tävling med Stephanie.

180715_falsterbo_jennyschwielerstaaf_stephanieholmenimg_1073
En lycklig duo for fram i ärevarvet. Foto: Jenny Schwieler Staaf

– Att vinna 5-årsfinalen och nu 6-årsfinalen – det känns helt fantastiskt, säger Stephanie som hade totalt fem hästar i dagens final.
– Det är lite synd om de andra hästarna som inte fick gå omhoppning och vara med på prisutdelningen. De hade också förtjänat det.

Intensiv final

Viva har under våren ridits av Grevlundas Antonia Pettersson Häggström, som kvalade in både Viva och Two Sides of Lowe som Stephanie red i finalen. Nu är Antonia på de unga ryttarnas EM och således fick Stephanie finaluppdraget.
– Jag hoppas att Antonia är nöjd, säger Stephanie och skrattar.

Finalen var en intensiv historia med snabba ryck för Stephanie. Var och en av hästarna hade varsin skötare med sig och Julia Ström red fram så att Stephanie kunde börja hoppa direkt.

– Det var inte stressigare än förväntat, men jag hade gärna gett varje häst lite mer tid, säger Stephanie som förstås är väldigt tacksam över sitt team.
– Utan min groom Mikaela Bergström som har strukturerat upp den här veckan hade det aldrig gått, och det hade aldrig fungerat så bra utan hela teamet som var på plats.

Dubbel trea

Tredjeplatsen säkrades av Julia Johansson med Casissini (HOLST, val, e Casall-Cassini I, uppf Detlef Hennings, äg Lena Johansson) – precis som i semifinalen.
Julia har själv ridit honom sedan han var en grön 4-åring och äntligen har Casissini börjat växa i sig själv ordentligt.

Felfria semifinaler och finalrundor med fina bronsplatser blev resultatet av veckan i Falsterbo.
– Det känns kul att få det bevisat att känslan av att allt börjar falla på plats verkligen stämmer, säger Julia.

Resultat

 

 

6stephpris3rt
Segern satte punkt för Stephanies vecka i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden