Dressyr
14 augusti 2021 14:11

De är klara för SM-finaler på Flyinge

MästerskapNu är kvalen i SM i dressyr för juniorer och children klara – och därmed är det också klart vilka som rider söndagens finaler på Flyinge.

De är klara för SM-finaler på Flyinge
Anni Walfridsson med Cosima toppade childrenklassens kval. Foto: Kim C Lundin

På lördagen red juniorerna sin andra kvalklass som gick i EI Lagprogram Msv B för juniorer. Segern gick till den som kom tvåa i fredagens kval, Särö Ryttarförenings Siri Ehrnrooth/Elverhöjs Olympia (DWB sto f 2010 e Blue Hors Romanov-Amiral, uppf Stutteri Elverhöj, äg Jeanette Ehrnrooth, Paul Gustavsson) med 70,931 procent. Ekipaget

Emilia Berglund Bergåkra, Naturlära Hästsällskap, red Primavera till en andraplats med 70,147 procent medan My Sandgren/Hampuz M.Ge återigen blev trea, nu med 69,951 procent.

Det var 28 ekipage till start i juniorernas båda kval som reds på fredagen och lördagen. De 15 bästa efter båda kvalen har en plats i söndagens kürfinal på Flyinge, och hela topptrion tillhör de kvalade, liksom bland andra fredagens kvalsegrare Insjöns Ridklubbs Mary-Sophie Haid-Bondergaard och Adora Nightingale.

Sammanställning, kval JSM

Regler

I SM för children är det nio ekipage som gjorde upp i sitt enda kval på fredagen. Där toppade Annie Walfridsson/Cosima (OLDBG sto f 2009 e Quaterback-Contender, uppf Engelbert Boeske, äg Julia Högman), Torsby Ridklubb, överlägset första kvalet med 74,350 procent.

På startlistan inför söndagens final för children, som går i FEI Mästerskapsprogram Children, finns sex ekipage med och ett av dem är segerekipaget från kvalet.

Startlista, SM-final, children

Regler

SM-meetinget i Flyinge fortsätter nästa vecka med SM för unga ryttare, U25 och seniorer.

Equisport sänder från Flyinge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden