Sportnytt
5 juni 2019 11:28

De får rida U25-dressyren på Stockholm Horse Week

Klara för StadionNu är det klart vilka svenska U25-ryttare i dressyr som får delta i Stockholm Horse Week. De fem uttagna är utvalda bland de främsta unga dressyrryttarna.

De får rida U25-dressyren på Stockholm Horse Week
Marina Mattsson och Quartermain från Friends i november. Nu får de rida på Stadion under LGCT. Foto: Roland Thunholm

De fem U25-ryttarna som tagits ut är Marina Mattsson, Isabella Tovek, Emma Jönsson, Beata Söderberg och Alva Lander. De är alla välmeriterade och har tagits ut av Tina Due-Boje i landslagsledningen för ungdomsdressyren.

– Vi är fantastiskt glada över att Lövsta Future Challenge International ger unga ryttare en möjlighet att tävla på en stor internationell tävling på hemmaplan, säger Tina Due-Boje i ett pressmeddelande från arrangörerna.
Marina Mattsson är en av de uttagna med flera nationella och internationella segrar i bagaget. Nu ser hon fram emot att visa upp sin Quartermain på Stadion om drygt en vecka.

– Jag tycker att det ska bli jättekul att få rida på Stadion. Det är bra för Sverige att vi får fler stora internationella tävlingar. Lövsta Future Challenge International blir ett bra genrep för mig inför EM i Italien som jag hoppas på att få rida, säger Marina Mattsson i pressmeddelandet.

De svenska ryttarna kommer att möta andra internationella U25-ryttare i två klasser. Torsdag 13 juni rids den inledande U25 Grand Prix och på lördag 15 juni går U25 Grand Prix Kür.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden