Sverige
20 maj 06:00

De prisades av Svenska Ridsportförbundet

UtmärkelserNär Svenska Ridsportförbundet höll årsstämma i Sundsvall i lördags delades olika utmärkelser ut. Här kan du läsa vilka som prisades.

De prisades av Svenska Ridsportförbundet
Rolf Wengelin var på plats i Sundsvall för att ta emot sin utmärkelse. Foto: Roland Thunholm

Rolf Wengelin fick ta emot Svenska Ridsportförbundets hederserkännande vid förbundsstämman.

86-åringen har varit verksam på flera nivåer inom svensk ridsport med hästens välfärd och utbildning i centrum. Han har varit med och utformat tränarutbildningen, har etablerat två ridanläggningar och blev också Svenska Ridsportförbundets förste utbildningschef.

Svenska Ridsportförbundets hederserkännande instiftades av förbundsstyrelsen 2010.

Fakta

De har fått SvRF:s hederserkännande

Harry Karlsson
Åke Björsell
Staffan Hammarskiöld
Per Magnusson
Barbro Olsson
Peder Fredricson
Eric Lette
Ulf Rosengren
Rolf Wengelin

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Under stämman delades även Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedaljer i guld ut till fyra personer. Tre av dem fanns på plats i Sundsvall för att ta emot sin utmärkelse.

Ebba Printzlow nominerades till utmärkelsen av Skånes Ridsportförbund. Hon har suttit Örestads Ryttarsällskaps styrelse som ordinarie ledamot sedan 1968, har skapat Örestads RS voltigesektion och varit ordförande i Skånes Ridsportförbunds voltigesektion.

Ridsport
Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedaljer i guld delades ut till Lisbeth Backström, Eva Bylander och Ebba Printzlow. Foto: Roland Thunholm

Lisbeth Backström nominerades av Dalarnas Ridsportförbund och har bland annat haft olika roller i Ridfrämjandets Kopparbergs distrikts styrelse, Dalarnas Ridsportförbunds utbildningssektion, Dalarnas Ridsportförbunds styrelse, Dalarnas Ridsportförbunds tävlingssektion samt varit ungdomsledarutbildare och är hoppdomare och överdomare.

Eva Bylander har nominerats av Dalarnas Ridsportförbund efter att ha haft olika uppdrag i Borlänge Ridklubb, Dalarnas Ridsportförbund och Torsångs Ridklubb.

Ulla Herner nominerades av Skånes Ridsportförbund för sina insatser som tävlingsarrangör, administratör, inspiratör och tävlingsledare i sportkörning sedan 20 år tillbaka. Engagemanget har bland annat inneburit att hon suttit som vice ordförande i Svenska Ridsportförbundets körkommitté och ansvarat för Hjulkul.

Det är Svenska Ridsportförbundet som berättar om utmärkelserna på sin webbplats.

Här kan du läsa mer om vad som hände på stämman.

Mer om förbundsstämman

Votering om tävlingskostnader

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-