Hoppning
15 juli 2019 14:56

De svenska ryttarna tog för sig i Drammen

Baltic CupParallellt med Falsterbo Horse Show reds Baltic Cup för de unga ryttarna i norska Drammen. De svenska ungdomsryttarna skördade många framgångar och åkte hem med såväl GP-segrar som lagseger.

Nelly Lindgren på Stald Fox's Mr Fox och Fanny Blanck på Luxor L tog hem varsin GP-seger i Norge. Foto: Pernilla Hägg/Roland Thunholm

Vid de enstjärniga tävlingarna i norska Drammen förra veckan reds säsongens tredje omgång av Baltic Cup. Det var ett 40-tal svenska ryttare på plats, och det blev flera fina svenska framgångar vid tävlingarna.

I Grand Prix-klasserna blev det svensk seger bland de minsta ponnyerna som hoppade över 1,00-hinder. Vann gjorde Nelly LindgrenStald Fox’s Mr Fox efter dubbla nollor och en riktigt snabb omhoppning.
– Han är bäst, konstaterade Nelly glatt på sociala medier om ”Foxen” efter segern.

Kategori II hade bara ett svenskt startande ekipage i GP-klassen över 1,20-hinder, men där blev det ingen svensk placering. Bland de största ponnyerna kom Philippa LandbergDun Well åtta i Grand Prix-klassen över 1,30-hinder.

GP-seger för Fanny Blanck

Ingen svensk ryttare startade i Grand Prix-klassen för childrenryttare, men juniorklassen med hinder upp till 1,40 vanns av Fanny BlanckLuxor L efter dubbla nollor. Philip Svitzer och Exclusief tog hand om tredjeplatsen.
– Så glad och tacksam över Luxor som avslutar en fantastiskt helg genom att vinna juniorernas Grand Prix, skriver en överlycklig Fanny Blanck på sociala medier efter segern.

Fanny på Luxor och Philip på Exclusief ingick även i det svenska laget som tog en andraplats i lagtävlingen. Övriga ekipage i laget var Pontus WetterstenIce Of Diamonds SN och Max SillforsCujo 7.

190715_malinahlqvist_rolandthunholm
Malin Ahlqvist och Courweis VDL tog hem segern i Drammens högsta klass (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Tävlingens sista klass, en enstjärnig Grand Prix över 1,40-hinder, hade blågul segrare genom den enda svenska startande Malin AhlqvistCourweis VDL. Malin fick ta emot 25 000 kronor i prispengar för segern, och detta var Malin Ahlqvists första internationella GP-seger någonsin.

Fler svenska segrar

Utöver GP-placeringarna tog svenska ryttare hem flera segrar under dagarna. I kategori II vann Ophelia JenderholtAragon torsdagens 1,00-hoppning efter dubbla felfria rundor. Tvåa kom Alicia SvenssonCaramore KC Boy, som slog till och vann fredagens lilla runda över 1,05-hinder. Svensk seger blev det även i söndagens 1,00-klass genom Elin KarlfeldtEssenar OMG.

Torsdagens GP-kval i kategori III över 0,90 dominerades av blågula ryttare där fem av sex placeringar gick till Sverige. Vann gjorde den blivande GP-segraren Nelly Lindgren på Stald Fox’s Mr Fox.

Lördagens 0,90-hoppning i lilla rundan för de minsta ponnyerna vanns av Alice Moloney med Suzie Of Skyhill.

Bland juniorryttarna tog Pontus Wettersten och Cluedo efter dubbla felfria rundor hem segern i lördagens GP-kval över 1,35-hinder. Tvåa placerade sig Philip Svitzer på Exclusief.