Hoppning
18 november 2021 19:17

De toppade i första SM-omgångarna

Hopp-SMNicole Palm och Philip Svitzer - så heter vinnarna i de första SM-omgångarna för juniorer och young riders, som avgjordes under torsdagen på Strömsholm.

De toppade i första SM-omgångarna
Philip Svitzer och Exclusief toppade första SM-omgången för young riders. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Privat

För juniorerna handlade det om en 1,35-klass över tolv hinder med 14 språng, som de 42 ekipagen tog sig an. 13 av dem klarade banan felfritt, och snabbast av alla var Skedala Ridklubbs Nicole Palm med sitt sto Tuff Puls (SWB sto f -11, e Heartbeat-Lipton, uppf/äg Jessica Palm).

Där bakom var det dubbelt upp för hemmaryttaren Ebba Danielsson, först med Validento och sedan Nikita vd Vosberg.

36 juniorekipage – alla med max tolv fel från dagens runda – går nu vidare till andra SM-omgången som rids i 1,40 i morgon fredag.

Resultat omgång I junior-SM

Dagens young rider-klass, en 1,40 med bedömning C, hade 22 ekipage till start. Philip Svitzer, tävlande för Helsingborgs Fältrittklubb, fick till en riktigt bra inledning på SM. Med Exclusief (KWPN val f -09, e Tygo-Lancelot, uppf S. van Dellen, äg Lena Svitzer) blev det seger, och nästan två sekunder där bakom var Philip tvåa med kvicka Alida Nike. Alva Stålfors-Korsar knep tredjeplatsen med rutinerade Cash In.

Samtliga young rider-ekipage går nu vidare till omgång II, ytterligare en 1,40-klass, i morgon fredag.

Resultat omgång I young rider-SM

Equisport sänder live under SM-helgen

SM-regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden