Sverige
8 januari 11:33
Ridsportplus

De väcker nytt liv i Springfield Farm

Anrik anläggningI oktober gick flyttlasset från Stockholm. Nu satsar Majken Antonsson och Wilma Sjöblom fullt ut på att etablera hästverksamhet på anrika Springfield Farm i Skåne. "Vi brinner för hästar och ridsport," säger Majken Antonsson.

De väcker nytt liv i Springfield Farm
Springfield Farm var under många år basen för familjen Zetterman. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är 17-åriga Majken Antonsson och 19-åriga Wilma Sjöblom som numera hyr Springfield Farm utanför skånska Linderöd och bor i ett av gårdens tre boningshus. Gården var under många år välkända hoppfamiljen Zettermans bas.

De båda kompisarna, som träffades när de tränade tillsammans i Stockholmstrakten, flyttade till gården i oktober och nu är de redo att sätta igång med sin verksamhet ordentligt.

– Det är ju en välkänd anläggning vilket känns positivt. Vi tror att det är till vår fördel som nystartade och det känns bra att ägarna till gården verkligen tror på oss, säger Majken Antonsson.

Hon själv kombinerar hästföretagandet med gymnasiestudier på distans medan Wilma Sjöblom tog studenten i våras.

Försäljning och inackodering

Deras plan är att ta emot försäljningshästar och erbjuda inackoderingsplatser men också erbjuda webbdesign och marknadsföring till kunder.
– Vi har också tankar på att ordna en del event här, säger Majken Antonsson.

Majken
Majken Antonsson och Blue Meelickisland Lad. Foto: Jenny Johansson
Wilma Sjöblom
Wilma Sjöblom och Ballymac Phil. Foto: Linda Enarsson

Dessutom hyr de ut en del av gården till hoppryttaren och influencern Nellie Berntsson med familj som flyttar in i mars. Även hon kommer att bedriva hästverksamhet på gården.

– Vi brinner för hästar och ridsport, säger Majken Antonsson som fick köpte sin första ponny när hon var tolv år och efter det tagit klivet till häst och har tävlat en hel del unghästar.

Omställning

Flytten från Stockholm har också blivit en social omställning. En del av tiden nu går år till nätverkande och lära känna folk i trakten.

Wilma Sjöblom har också haft ponny sedan unga år, och har provjobbat en kortare period i ett försäljningsstall men insåg att hon ville driva eget. På senare år har hon börjat gilla att arbeta med lite svårare hästar.
– Det är roligt att se utvecklingen i dem som är lite svårare, se dem mogna och bli trygga, säger hon.

Tre egna hästar

Just nu har de tre egna hästar  – två är Wilmas och en är Majkens – i stallet, men räknar med att det kommer att fyllas på i stallarna den närmaste tiden.

– Vi hade drömt att driva något eget ett tag när den här möjligheten dök upp. Vi hoppas kunna skapa en ridsportanläggning som kunder uppskattar och vill komma till, säger Majken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden