Hoppning
15 augusti 2021 09:19

De vann unghästfinalerna i Mantorp

NationelltNu har finalerna i den nya unghästserien Global Trucks Youngster Tour ridits i samband med SM-hoppningarna i Mantorp.

De vann unghästfinalerna i Mantorp
Evelyn Christina Sander på Gibson Z tog hem unghästfinalen för 4-åringar. Foto: Roland Thunholm

I Global Trucks Youngster Tour-finalen för 4-åringar var det Evelyn Christina SanderGibson Z (ZANG val e Giljandro van den Bosrand-Iowa, uppf Jenny Nilsson, äg Christina Sander) som hoppade hem förstapriset med en premie på 20 000 kronor. Detta efter ha varit felfri och fått 90.5 poäng av domarna.

Det var 14 startande i finalen och delad tvåa Anders Steneld/Count your blessings Z och Jörgen Larsson/Cubona. De båda ekipagen var också felfria och fick 82 poäng var av domarna.

Resultat, 4-åringar

Vinnare i finalen för 5-åringar blev Jill Silvandersson/CCStud’s Liisolde (SWB sto f 2016 e CCStud’s Fidelity-Indoctro, uppf D. Carlberg & Son Intressenter AB och CC Stud, uppf D.Carlberg & Son Intressenter AB). Här var det tolv ekipage till start och det felfria segerekipaget fick 89.0 poäng och 30 000 kronor i segerpremie.

Tvåa blev Ellen Brunes/Miami Heat med 83 poäng och trea Siri Swärd/Dena VH Zandershof Z med 74 poäng. Även dessa två ekipage var felfria.

Resultat, 5-åringar

I finalen för 6-åringar var det Anders Steneld/Jelleminka(KWPN sto f 2014 e Kannan-Indoctro, uppf A.S. Okkema-Koopmans, äg Stina Svanlund) som vann de 35 000 kronor som var förstapris.

Tvåa blev Daisy Pearson/Chique Choque VD Lentamel Z och trea Julia Johansson/Halli Galli. Hela topptrion var felfri i grundomgången tillsammans med fem andra ekipage. I andra rundan var det dock bara Jelleminka och Chique Choque VD Lentamel Z som nollade. Jelleminka var en sekund snabbare än tvåan.

Resultat, 6-åringar

Finalerna reds i 1,00-hoppning för 4-åringarna, 1,20-hoppning för 5-åringarna och 1,30-hoppning för 6- åringarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden