Hoppning
11 juni 2021 06:20

Vinnare återkommer i nya unghästserien

UnghästtourDen startade i stor stil 2019, kom helt av sig 2020 men är nu i gång - unghästserien Global Trucks Youngster Tour. På söndag är det dags för den andra omgången hos Kimstad Ryttarförening.

Vinnare återkommer i nya unghästserien
Linn Hörnvall och Björn Svensson från första omgången av unghästserien. Foto: Anna Lund

Till start på söndag kommer flera av topphästarna från första kvalet, som därmed har goda möjligheter att redan nu bli klara för final.

Totalt rids tre kval i Global Trucks Youngster Tour, men det räcker att delta i två kval för att ha möjlighet att ta sig till final, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

I 4-årsklassen finns både segraren och tvåan från omgång ett med – Hearbeat-sönerna Lucky Larry, riden av Linn Hörnvall, och Fabulous Wildheart, riden av Björn Svensson. I 5-årsklassen kommer tredjeplacerade Cornets Fortuna, riden av Lisa-Maria Norlander, till start.

Både 4- och 5-årsklassen bedöms av en domarduo, medan det för 6-åringarna gäller att i första hand vara felfria.

– Det var mycket hög kvalitet på de bästa hästarna i den första omgången, och de ska bli intressant att se hur de har utvecklats nu till den här deltävlingen, menar Erik Jerneld som är domare i 4- och 5-årsklassen tillsammans med uppfödaren och hingsthållaren Lena Zeiloth från Eklunda Stuteri.

Erik är van att leta guldkorn bland unga hästar då han är med i den grupp som väljer ut hästar till SSHS framgångsrika 3-årsauktioner varje år.

– Jag gillar verkligen konceptet med den här touren där de unga hästarna kan få en bra start på sin karriär och har möjlighet att utveckla sina kvaliteter, förklarar Lena Zeiloth.

Den tredje och sista kvalomgången rids på finalbanan Mantorp Hästsportarena med Mantorp Hästsportförening som arrangör 2 juli. Därefter är det klart vilka som får vara med i finalen i samband med hopp-SM som arrangeras av Skogslottens Ryttarförening.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden