Hoppning
19 mars 2021 09:57

Samlat SM i hoppning i Mantorp

MästerskapNej, det blir inget SM i hoppning på Bråvalla i Norrköping i år som planerat. Arrangemanget flyttas till Mantorp Hästsportarena.

Samlat SM i hoppning i Mantorp
De eftertraktade medaljerna. Foto: Roland Tunholm

Skogslottens Ryttarförenings SM i hoppning har fått planeras om flera gånger och från början var tanken att genomföra mästerskapet på Bråvalla i Norrköping i juli 2020. På grund av pandemin flyttades tävlingarna till augusti 2021.

I planerna ingick var att bygga upp en hel tävlingsanläggning på det nedlagda flygfältet med ridbanor, stallar, utställningsytor och plats för publik.

Så blir det inte nu. I stället flyttar Skogslottens Ryttarförening mästerskapet till Mantorp Hästsportarena.
– Vi är väldigt glada över möjligheten att kunna använda en befintlig arena som kan erbjuda goda förutsättningar för att kunna genomföra arrangemanget. Det skapar möjligheter för oss att genomföra tävlingarna på ett mycket bra sätt, trots den osäkerhet som råder i samhället, säger
Ann Lundberg, tävlingsledare, i ett pressmeddelande.

”Större säkerhet”

– Den här lösningen skapar större säkerhet för alla – både för våra tävlande, samverkanspartners och för föreningen. Vi hoppas fortfarande på att det är möjligt att kunna ta emot både besökare och utställare, men det kommer vi få återkomma till, fortsätter Ann Lundberg.

Mantorp Hästsportarena
Här är arenan för SM i hoppning 2021. Foto: Mantorp Hästsportarena

Linda Nordvall, som är vd på Mantorp Hästsportarena, välkomnar samarbetet.
– Med alla faciliteter på vår arena och vårt fina underlag på banan kommer det tävlingsmässiga inte innebära några konstigheter. Vi har ett väletablerat samarbete med restaurangerna på arenan så vi har stora möjligheter att vara flexibla utifrån de regler som gäller vid
tävlingstillfället. Detta ska bli jättekul, säger hon i pressmeddelandet.

En bana

Flytten till Mantorp innebär att tävlingarna genomförs på en bana. Mästerskapet pågår mellan  9 och 15 augusti med SM för ponnyer i början av veckan och för ridhäst senare under veckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden