Hoppning
30 november 2018 15:28

Det här är Next Champion

FriendsDe 7-åriga hopphästarna har gjort upp i Friends Arena och det blev en van Friendsvinnare som red först i ärevarvet efteråt.

Det här är Next Champion
Bertram Allen och Guinness på väg mot seger i Next Champion. Foto: Roland Thunholm

Det var åtta ekipage som gjorde upp i klassen dit 7-åriga hopphästar har kvalat på olika sätt. Klassen gick över 1,40-hinder i två faser.

Ölands Sportryttares Amanda Eriksson och Luchón gick ut som nummer två. Ekipaget vågade satsa lite i andra fasen och Amanda Eriksson hittade några korta vägar. Det blev dessutom felfritt.

Peder Fredricson och Crusader Ice gick in som nummer 3 i klassen och skimmelhingsten. Det såg    säkert ut till en början men hingsten visade inte riktigt samma fina hoppning som han brukar och det blev ett nedslag i varje fas.

Malin Baryard Johnsson  och Cornelia såg ut att stortrivas inne på banan. Stoet tog sig an uppgiften med spetsade öron och en positiv attityd. Det blev två felfria rundor men ryttaren satsade inte fullt ut mot klockan.

Jens Wickström med SWB-valacken Chapman var bäst av de svenska ekipagen med en tredjeplats i torsdagens hoppning för 7-åringarna.  Jönköpingsryttaren lade upp tempot något i andra fasen och skimmeln var med på noterna och fortsatte visa fin hoppning. Det blev två felfria rundor och in på en andraplats efter Amanda Eriksson.

Irlands Bertram Allen och spänstige Guinness (KWPN hingst e Nabab de Reve-Katell, uppf Frank & Patrice Koster, äg Ballywalter Bloodstock)var lite illa ute i kombinationen i första fasen, men  hästens kvicka framben och reaktionsförmåga räddade situationen. I andra fasen fick Guiness sträcka ut liteoch gjorde det utan problem. Det blev en tid som var ungefär en sekund snabbare än Alexandra Erikssons.

Brasiliens välridande Marlon Modolo Zanotelli och stoet Bali Des Cedres Verts (SF e Diamant de Semilly, Sfa-Quidam de Revel, äg  Madame Agathe Briet) var enkelt felfria i första fasen. Men när tempot lades upp blev det ett par nedslag i andra fasen.

Bertram Allen vann och fick 20 000 kronor i prispengar. Amanda Eriksson, belv tvåa och trea blev Jens Wickström.

Läs intervju med tvåan Amanda Eriksson här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden