Hoppning
1 december 2013 12:56

”Det känns”

"Jag har försökt att inte tänka på det under helgen att det är vår sista klass på svensk mark, det känns för mycket", kommenterade Angelica Augustsson som snart skiljs från sin rödluva Mic Mac du Tillard. Gerco Schröder berömde Stockholmstävlingen: "Här är bättre än någonsin"

”Det känns”
Angelica Augustsson och Mic Mac du Tillard, två djärva personligheter som matchat varandra väl. Peter Zachrisson

Den avslutande Grand Prix hoppningen i Globen är över och enda ryttaren med två felfria rundor stod överst på prispallen idag.

Gerco Schröder rider Callahan, godkänd hingst som har fina avkommor runt om i landet, och ser en fin framtid för hingsten.
-Det går inte idag att säga om han är min nästa London, Callahan behöver få rutin på den här nivån men han jobbar på bra och nu har jag ridit honom i två år. Idag hade vi inte den snabbaste tiden men det visade sig att två felfria rundor räckte idag när kombinationen blev mer utslagsgivande i omhoppningen än i grundomgången, en härlig avslutning för oss, konstaterade den lågmälde segraren.

Angelica Augustsson kom till presskonferensen synbart rörd, och en era går mot sitt slut. I Frankfurt gör ”Blondie” och ”Rödluvan” sin sista start tillsammans och det kommer att bli känslomässigt jobbigt för Angelica.
-Jag har ridit Mic Mac sedan hon var 6 år och det är tack vare hennes temperament som jag kunnat behålla henne över mästerskap. Hon har varit såld och kommit tillbaka igen, det är ren tur att jag kunnat vara i laget så pass mycket.
-Idag  var hon verkligt lugn för att vara henne, jag är otroligt nöjd med våra två rundor idag. I omhoppningen ville jag säkra upp lite och tänkte lägga in ett galoppsprång extra till näst sista hindret men det visade sig vara fel beslut, där föll en bom.

Kevin Staut satsade allt för att ta med sig en bil hem idag men det räckte inte.
-Kombinationen var riktigt svår i omhoppningen, jag och Quismy des Vaux HDC var en av dem som rev utsprånget i kombinationen. Mitt sto har hoppat bra här även om vi inte lyckats hela vägen ut.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden