Dressyr
19 januari 2020 13:41
Ridsportplus

DJ ska höja tempen på dressyrtävling: ”Nytänkande viktigt”

Nytt greppNär Södertälje Ridklubb ordnar nationell dressyrtävling i mitten av februari får ekipagen rida till musik som sätts ihop av en riktig discjockey. Det är ryttaren Malin Wagner som rycker in. "Jag är väldigt förväntansfull över att få kombinera den underbara känslan som ridning ger med den där extra härliga kryddan i livet, musik," säger hon.

DJ ska höja tempen på dressyrtävling: ”Nytänkande viktigt”
DJ:n och hästtjejen Malin Wagner ska se till att det blir drag under de nationella dressyrtävlingarna i Södertälje. Foto: Privat/Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När frågan om att DJ:a till ritterna under Södertälje Ridklubbs dressyrtävlingar den 15-16 februari dök upp blev Malin Wagner taggad med en gång.
– Vi bestämde oss för att tänka nytt och vad väcker mer lyckokänslor än hästar och musik, säger hon.

Jag tror att live-mixningen av musiken kan göra att prestationerna tas till nästa nivå.

Malin Wagner är en riktig hästtjej som tävlar dressyr med sin foderhäst, fjordingen TerneGutt som hon förvaltar åt ägaren Terese Klangenstam. Hästar har varit en stor del av hennes liv sedan unga år och hon har bland annat ridit på Södertälje Ridklubb. Senaste tio åren har hon varit medryttare på olika hästar.

Hon har också ett stort musikintresse och hon är ofta DJ på olika event.
– Jag älskar att kunna kombinera ridsportsintresset med musiken och har lyckats få utlopp för det ofta under åren, säger hon.

Förberedelserna är igång

Hon har fixat musik till olika ridevent i många gånger tidigare och förberedelserna inför Södertäljes tävlingar har redan börjat.
– Jag har kollat på hur programmen ser ut på youtube och som alltid, lyssnat på massor av musik.

Någon speciell musikstil är det inte frågan om. Malin Wagner uppskattar det mesta i musikväg och utlovar allt från filmmusik till 80-talslåtar och radiohits.
– För mig är det viktigt att musiken passar hästen och har en tydlig takt, vilket jag kommer ha några sekunder på mig att se. Jag kommer att välja låtar och liveanpassa tempot på dem efter hästens rörelser.

”Wow-känsla”

– För mig är det viktigt med wow-känsla för ekipaget. Jag tror att live-mixningen av musiken kan göra att prestationerna tas till nästa nivå. Men framförallt vill jag få igång publiken och skapa en medryckande känsla på läktaren.

Nytänk är ett av ledorden inför den här tävlingen, tillsammans med välgörenhet. Under tävlingen samlas pengar in till Cancerfonden. Dessutom kommer de olika klasserna ha två startfält med ekipage sorterade efter tidigare meriter.
– Vi tror att nytänk är viktigt för dressyren för att dra folk till läktarna. Och så får ryttarna ett smakprov av tävlingsinslag likt kür, säger Malin Wagner.

Hennes stora dröm är att få göra musik till en kür.
– Jag minns hur jag satt som liten och fascinerades av ett inslag i ”På Bettet” där Lussan tog hjälp av Benny Andersson för sin kür.

”Underbara känslan”

Men först är det alltså Södertälje som gäller:
– Jag är väldigt förväntansfull att få kombinera den underbara känslan som ridning ger med den där extra härliga kryddan i livet, musik. Det kommer helt enkelt bli fantastisk!

På tävlingarna den 15-16 februari kommer det att vara klasser upp till och med Intermédiaire II.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden