Sverige
6 mars 14:31
Ridsportplus

Djurskyddskontrollanter hittade död häst

FöreläggandeNär kontrollanter från länsstyrelsen besökte en gård i Västerbotten hittade de inte bara ett stall i mycket dåligt skick - i en av boxarna låg en död häst.

Djurskyddskontrollanter hittade död häst
Kvinnan förbjuds nu från att använda stallet till hästar. Foto: Länsstyrelsen

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Länsstyrelsen fick nyligen in en anmälan om djurskyddsbrott, som fick dem att besöka en gård i Västerbotten. Vid kontrollen möttes de av ett stall med decimeterhögt gödsellager i boxarna och en mängd skaderisker. I en av boxarna låg dessutom en död häst, som enligt länsstyrelsen ”börjat förmultna och avge likdoft”.

Träinredningen i stallet hade delvis ätits upp av hästarna, något som stallägaren ersatt med balsnören. Det fanns inte heller någon fungerande ventilation och länsstyrelsen gjorde bedömningen att stallet innebär en hälso- och skaderisk för hästar. De har därför beslutat, med stöd i djurskyddslagen, att förbjuda stallägaren att ha hästar i stallet – ett beslut som gäller med omedelbar verkan, på grund av de allvarliga bristerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden