Dressyr
21 november 2017 06:30

Dokumentär om Totilas vann pris

Totilas-dokumentärEn holländsk film om en av världens mest kända dressyrhästar har blivit prisad i USA. "Story of Totilas" blev utsedd till bästa dokumentär vid Equus Film Festival i New York.

Dokumentär om Totilas vann pris
Totilas är en av världens mest kända dressyrhästar - nu har en dokumentär om honom vunnit ett internationellt filmpris (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Vid den internationella filmfestivalen Equus Film Festival i New York nomineras världens främsta filmer och dokumentärer där hästar finns med i en framträdande roll. I år var det en i dressyrsammanhang mycket välkänd häst som stod i fokus i filmen som segrade som bästa dokumentär.

Annette van Trigt från Nederländerna ligger bakom vinnarfilmen ”Story of Totilas”, och totalt var tre av hennes filmer nominerade under festivalen.
”Jag hade ett stilla hopp om att Totilas skulle vinna”, säger Annette van Trigt till Horses.nl. Nu hoppas hon att utmärkelsen ska sätta filmen på den internationella kartan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden