Fälttävlan
23 april 2017 14:53

Dramatisk terrängdag i Sopot

Fall i terrängen för Anna Nilsson och Sara Algotsson Ostholt. Men också flera fina terrängrundor. Det blev en händelserik dag för den stora svenska truppen på de internationella tävlingarna i polska Sopot.

Dramatisk terrängdag i Sopot
Anna Freskgård och Box Quitie blev bästa svenska svenska ekipage i polska Sopots trestjärniga klass. Lotta Gyllensten

Terrängen i den tvåstjärniga och trestjärniga klassen rids på söndagens eftermiddag med den tvåstjärniga upplagan sist. 

I den trestjärniga terrängen fick Anna Nilsson ett fall med Candy Girl tidigt i banan.
– Men det var ingen fara med dom. Anna gick ut från banan själv, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff som är på plats i Sopot för att följa de svenska landslagsryttarna. 

Hanna Berg lotsade sin Quite Survivor genom den trestjärniga utmaningen med tio straff för tiden. Anna Freskgård gjorde nästan exakt samma tid med Box Quitie och blev bästa svensk med en tionde plats. Hanna Berg slutade elva. 
– Både de och Therese Viklund har gjort terrängen riktigt bra och verkligen följt sin plan. Det har varit kul att se, säger Fredrik Bergendorff. 

Resultat CIC***

Den tvåstjärniga klassen vanns av Niklas Lindbäck och Cendrillon. Sara Algotsson Ostholt kom till start. Hon var tveksam till detta efter att ha trillat av en yngre häst i nationell klass tidigare på förmiddagen. Hon låg tvåa inför terrängen med trillade av även i denna klass. Både hon och hästen ska ha klarat sig bra.

Läs mer om den tvåstjärniga klassen. 

Resultat CIC**

I den enstjärniga klassen med över 60 ekipage blev Nathalie Blomquist och Hope It bästa svenska ekipage med en sjätteplats efter en dubbelnolla i terrängen. Therese Viklund och Vesica slutade sjua. 

Resultat CIC*

Texten uppdateras under söndagen efterhand som klasserna bli klara. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden