Dressyr
6 december 2013 16:27

Dressyr i Kungsan

En hel dag på temat dressyr mitt i Stockholm när körsbärsträden blommar och majsolen ler. I vår blir det verklighet då Dressyr i Kungsan bjuder alla dressyrintresserade till en heldag i Kungsträdgården mitt i Stockholm lördagen den 3 maj.

Sveriges främsta dressyrryttare tävlar i showklasser, det blir clinics med allt från ponny, junior och young rider, prat i soffan, intervjuer och massor av spännade möten med sportens främsta företrädare, kändisar och proffs.

– Det här skall verkligen bli ett heldagsjippo, löpande program som rullar hela dagen försäkrar Peter Härnstam som ingår i Ridsportförbundets organisationskommitté.

Kungsträdgården är en öppen park så något inträde för besökarna blir det inte. Det kommer att vara aktiviteter hela tiden, folk kan komma och gå, det händer saker hela dagen. Syftet är förstås att få dressyrsporten mer synlig även i huvudstaden, locka nya människor, hitta fler som vill engagera sig, fler sponsorer men inte minst ge alla en inblick i vilken fantastisk sport dressyren är.

– Vi kan inte få en bana som håller exakt internationella mått, därför blir det ingen regelrätt tävling men banan kommer att ligga precis framför stora scenen i Kungsan. Det skall vara både show och sport på högsta nivå.

Ett förslag som bollas med är att domarna kan vissla i en visselpipa varje gång man sätter en tia! Alla landslagsryttare är informerade sedan ett och ett halvt år och har planerat in lördagen i Stockholm. Ryttarnas klädsel blir inte traditionell – en klädfirma syr upp olika kreationer till ekipagen.

Arrangemanget skall också utgöra något av ett startskott i satsningen mot OS i Rio 2016. Från början var den djärva tanken att arrangemanget skulle hållas på den så kallade plattan vid Hötorget – en (ö)känd plats där massor av människor är i rörelse. Men ombyggnadsarbeten pågår runt omkring så i år blir det Kungsan – sedan får man se.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden