Blogg
20 december 2015 08:21

Loi: Dressyrexamen klar och jullovet nära

OMG - nu är jag examinerad i både hoppning och dressyr. Den 5 april 2013 skrev jag så här på min blogg efter ”upphoppning” för Pontus Westergren. "Även om behörigheten bara är ett litet steg på vägen så är jag helt överväldigad av att jag ens har ”rätten” att söka! Jag kommer ihåg att när utbildningen startades i Sverige tittade jag igenom ansökningskraven, skrattade lite och tänkte att det kan jag ju drömma om någon gång i framtiden"…

Jag hade alltså min dressyrexamen för Kerstin André i fredags. Under det första passet red jag Fort Knox. Jag fick också, i enlighet med examineringsprocessen, göra ett hästbyte till ”en häst man inte har”. Det var ändå som att komma hem när jag fick rida Lillgull Larry, Laurie’s Gift, som jag inte suttit på sedan i mitten av augusti eftersom han haft andra uppdrag.


Fina lilla fuxen Larry och jag kamperade ihop under BP1. Guldtäcket fick han den här gången när vi kvalade till MsvA.

Nästa pass var det Xanté som fick hjälpa mig att demonstrera att jag nått upp till målen för kursen Hästens Utbildning i min specialgren dressyr.
Vi visade delar av såväl Intermédiaire som Grand Prix och Grand Prix Special. Xanté kändes toppenfin efter en perfekt uppladdning dagen innan. Hoppsadel och en tur på galoppbanan är framgångsreceptet, happy athlete är bara förnamnet då 😉 Har inte fått protokollet ännu men jag tjuvkikade på vartåt kryssen i rutorna lutade och det såg rätt OK ut…

Under julveckan har vi i BP2 stalltjänst och ansvarar även för att motionera de hästar som inte vilar helt. Nyårsveckan är LEDIG, vilken för min egen del innebär att ägna så mycket tid som möjligt åt säng och soffa, lite nyårsfirande, och sedan mer påfyllning av det högst eftersatta sömnförrådet.

Men först julpynta klart både i stallet och hemma. Koka knäck och baka stjärnkakor står också på helgens schema utöver stalltjänsten. Sessan och Ronny har åkt hem till sina ägare och Fort Knox har fått ett välförtjänt jullov. Han slipper t o m den planerade klippningen och får gå runt som en raggsocka över jul och nyår 🙂 Det blir även några mysiga uteritter med Don Perignon, Xanté, och Lord Lexington – stå still är inte riktigt deras grej.

Jag ska också passa på att stolt och glad meddela att ni under 2016 kommer att få läsa mer av mig i Tidningen Ridsport. Jag har nämligen fått äran att bli gästkrönikör i själva tidningen! Min första krönika kommer i nr 3 och dessförinnan kommer t ex Ponnymammans första krönika, så har ni inte en prenumeration är det dags att skaffa den!


Inget dåligt sällskap. Ska bli superkul!

Önskar er alla en härlig fjärde advent!

/Louise ”Loi” Lindström

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden