Hästliv
2 december 2017 22:05

Dressyrproffsen oslagbara i agilitymatchen

FartfylltLikt knock out-tävlingen i går var dagens agility något alldeles extra. Publiken bjöds på sönderbitna ridbyxor, visst fusk och ett oslagbart gäng dressyrproffs.

Dressyrproffsen oslagbara i agilitymatchen
2-1 till dressyren. Segern är vår! Foto: Mikael Persson/MiP Media

Sex fyrbenta agilityproffs, som nog hade klarat banan minst lika bra utan en ryttare i släptåg, ställde upp och körde järnet när hopp- och dressyrlaget skulle göra upp i en årlig agilitykamp.
Anders Bagges hoppteam Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw och Nicola Philippaerts var nära, men än en gång knep dressyrlaget med Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén, Kristian von Krusenstierna samt lagledare Fredrik Steen segern.

Inför den sista duellen stod det 1-1 och således var det upp till Patrik med sheltien Dante att säkra ännu en seger åt dressyrlaget. Dante bjöd på mest show och levererade (enligt ytterst säkra källor) ett hål i sin förares byxor  plus lite lagom fusk i sista slalomen. Fusket skedde dock på bästa sätt – så snabbt att ingen såg det… Det blev därmed en snabb seger i det avgörande loppet till Team Dressyrs fördel.

Hundarna var mestadels ruggigt mycket mer självgående än ryttarnas vanliga tävlingspartners, men Douglas Myrra var inte helt nöjd med att teama med just Douglas. Som synes i SVT:s klipp vände hon hellre hemåt igen:

 

Så tog dressyrlaget segern:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden