Avelsnyheter, Dressyr
29 september 2022 06:20

Dressyrvecka på Breeders – det händer på torsdagen

Breeders TrophyDressyrveckan på Breeders fortsätter på torsdagen med en sista finalchans för 6-åringarna samt 4- och 5-åringarnas första omgångar. För 4-åringarna hägrar testridning med världsstjärnan Cathrine Laudrup-Dufour som testryttare. Här är allt du behöver veta för att följa jakten på championatsegrar och Breeders Trophy-titlar.

Dressyrvecka på Breeders – det händer på torsdagen
Carl Hedin med sin magiska hingst Skyline To B på Breeders i fjol. Foto: Roland Thunholm

SWB Equestrian Week fortsätter med sin dressyrvecka på Flyinge. På torsdagen rids de första omgångarna för både 4- och 5-åriga hästar i Breeders Trophy.

Först ut är dock 6-åringarnas consolationklass, där de tre bästa fortfarande har en chans att kvala till finalen på söndag.

Skadad ryttare

4-åringarna rids sedan under egen ryttare i grupper om två efter domarens anvisningar. Skritt, trav, galopp, lösgjordhet och allmänt intryck bedöms med fem betyg från 0-10,0. Resultatet ges i procent och de tio högst bedömda hästarna går till finalen på lördag. Där testrids de bästa 4-åringarna av trippla VM-medaljören Cathrine Laudrup-Dufour. 50 stycken 4-åringar kommer till start på torsdagen.

Bland 4-åringarna hittar vi hingsten Skyline To B (SWB hingst f-18 e Blue Hors St. Schufro-Ampere, uppf Maria Rasmusson, äg Eques Management AB) som i fjol reds till en storstilad 3-årsseger av ägaren Carl Hedin. Efter en rejäl hindervurpa i helgen opererades Carl Hedin för ett komplicerat nyckelbensbrott men han är redan uppe i sadeln igen.

For Rose är tillbaka

5-åringarna går FEI Inledande program för 5-åriga hästar med samma bedömningskriterier som 4-åringarna, förutom att allmänt intryck byts ut mot framtidsutsikter. De 12 högst bedömda hästarna från första omgången samt de tre högst bedömda hästarna från fredagens consolation går till 5-årsfinalen på lördag. 5-åringarna är 45 till antalet i första omgången.

I 5-åringarnas startlista hittar vi bland andra fjolårets 4-årssegrare For Rose ts (SWB sto f-17 e For Romance II-Rosevelt, uppf/äg Tommy Svensson) som återigen kommer till start med Matilda Aldrin i sadeln.

Dagsprogram

Torsdag
Breeders Trophy Consolation för 6-åriga hästar
Breeders Trophy omg 1 för 4-åriga hästar
Breeders Trophy omg 1 för 5-åriga hästar

Fredag
Breeders Trophy Consolation för 5-åriga hästar
SWB 7-årschampionat omg 1
Breeders Trophy för 6-åriga hästar FINAL
Elitfölauktion

Lördag
SWB Riders Cup omg 1
Breeders Trophy Consolation för 7-åriga hästar
Breeders Trophy för 5-åriga hästar FINAL
FEI Grand Prix Kür
Breeders Trophy för 4-åriga hästar FINAL med testridning

Söndag
Lövsta Future Challenge Unga Hästar
Lövsta Future Challenge U25
7-årschampionat FINAL
SWB Riders Cup Final

Start- och resultatlistor

Equisport sänder live

Kval- och finalregler Breeders Trophy

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden