Hoppning
7 juli 20:54
Ridsportplus

Dubbelvinnaren i amatörtouren: ”Känns tryggt när man går in på banan”

FHS 2024För Alice Nyhus och Falabama blev det inte bara vinst i den första semifinalen – utan även i den andra. Nu leder de inför finalen som avgörs på onsdag.

Dubbelvinnaren i amatörtouren: ”Känns tryggt när man går in på banan”
Alice Nyhus och Falabama. Foto: Linnea Lindahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  I den första semifinalen av Tour of Amateurs i hoppning på lördagen stod de som segrare. Efter omhoppningen på söndagen kunde man konstatera att Alice Nyhus och Falabama II S tog hem segern i Falsterbo återigen. Klassen hade 56 startande och avgjordes över 1,25-hinder.

  – Det känns jättebra, så roligt. Jag har en snabb häst och hon är oftast felfri så det känns tryggt när man går in på banan, säger ryttaren.

  ”Omhoppning är det bästa hon vet”

  För Alice, från Göteborg, är det dessutom Falsterbo-debut, men hästen har varit på tävlingsplatsen tidigare både som unghäst och i samband med amatörtouren tidigare år.

  – Jag har haft henne sedan januari i år. Först hade jag henne hos mig för att sälja henne vidare, men sedan tog vi beslutet att köpa henne själva, så vi har ägt henne sedan i mars. En lite udda resa kanske, men det var väldigt kul att hon hamnade hos mig. Vi kom på lite sent att vi kunde testa att kvala till Falsterbo. Från början var målet bara att komma hit och uppleva det här, det är fantastiskt. Men nu har det gått så bra att jag såklart har som mål att göra bra ifrån oss även i finalen.

  Falabama är ett 14:årigt sto.
  – Hon är helt fantastisk och hoppar hjärtat ur sig för ryttarens skull. Hon tar sig alltid i mål och vill helst inte riva. Att gå in i en omhoppning är nog det bästa hon vet. Hon hanterar de situationerna väldigt bra.

  Dsc_7397
  Alice Nyhus och Falabama. Foto: Linnea Lindahl
  Dsc_0265
  Alice Nyhus och Falabama. Foto: Linnea Lindahl

  Att det skulle bli två vinster på två dagar i ett stort startfält var Alice inte beredd på. Samtidigt visste hon att möjligheten fanns.
  – Om man kollar på vad vi har gjort tidigare i år så har flera av våra starter varit vinster. Det är svårt för mig att gå in på banan med henne och inte satsa på vinst. Hon är en sådan häst, säger Alice.

  De 20 bästa ekipagen totalt, från de båda semifinalerna, går vidare till onsdagens final i amatörtouren i hoppning, som avgörs inne på stora internationella hopparenan.

  – Jag ska verkligen njuta av stunden på banan och tiden här i Falsterbo, säger Alice.

  Resultat sammanställning med de 20 bästa ekipagen till final

  Resultat semifinal 2 söndag

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden