Dressyr
14 juni 2020 16:15

Dubbla segrar för Malin Wahlkamp-Nilsson i Tyskland

På toppEfter fredagens fullträff för Patrik Kittel i Intermédiaire II var det under lördagen dags för toppberidaren Malin Wahlkamp-Nilsson att slå till med dubbla segrar i tyska Essen Herbergen. Med Fenix 5 vann hon St Georges och med Ferrero D blev det seger i korta Grand Prix-programmet. Även Therese Nilshagen lyckades bra.

Malin Wahlkamp-Nilsson blev mamma i början av året. Foto: Roland Thunholm

Under fredagen blev Patrik Kittel etta och tvåa i Intermédiaire II med Amplemento och Rocky Lee 2 i tyska Essen Herbergen, och toppberidaren Malin Wahlkamp-Nilsson ville förstås inte vara sämre. Hon packade med sig både make och bebis efter det långa tävlingsuppehållet, vilket resulterade i hela två segrar under lördagen.

Med Ferrero D vann hon det korta Grand Prix-programmet på 72,984 procent i den 12 ryttare starka klassen, och med Fenix 5 vann hon den andra avdelningen i St Georges på 71,508 procent. Malin är glad över att äntligen vara igång igen efter tävlingsupppehållet.
– Han var jätteduktig, jag var väldigt nöjd med känslan och med hans prestation. Det var vår första tävling tillsammans så det var superkul, säger hon om segern med Ferrero D som tävlades av Dave McKinnon under tiden som Malin var gravid.

Även Therese Nilshagen lyckades bra i St Georges, där hon blev tvåa med For Final OLD på 71,349 procent i första avdelningen. Avdelningen vanns av tyska Charlott-Maria Schürmann och Burlington II på 71,627 procent. Startfältet i St Georges bjöd på strax över 30 starter och de tio högst placerade delades här in i två avdelningar med fem placerade i varje.