Hoppning
25 juni 2023 18:59
Ridsportplus

Ebba Danielsson tog femstjärnig 1,50-placering

InternationelltEtt helt gäng världsstjärnor. Och så 17-åriga Ebba Danielsson. Så såg topp 4-listan ut efter midsommardagens femstjärniga 1,50-klass i Rotterdam. "Trodde aldrig det skulle gå så bra," säger den svenska hoppryttaren.

Ebba Danielsson tog femstjärnig 1,50-placering
Ebba Danielsson och Nikita vd Vosberg i lördagens 1,50-hoppning. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var tillsammans med Nikita vd Vosberg (BWP sto f 2013 e Echo van T Spieveld-Clinton, uppf Dany & Dirk Van Lombergen, äg Stall Dandora) som Ebba Danielsson lade beslag på en fjärde plats i klassen som hade närmare 40 startande.

  Framför och efter henne i prislistan fanns idel världsstjärnor som Pieter Devos,
  Harrie Smolders och Jur Vrieling.
  – Det var jätte-, jättekul och jag är så glad över min häst som hoppade jättefint, säger 17-åriga Ebba Danielsson som fick en plats i de femstjärniga klasserna på det klassiska midsommarmeetinget i Rotterdam, Nederländerna, genom sin tränares kontakter.

  Det var 15 ekipage som nollade första rundan i klassen. I andra rundan lyckades sju av dem nolla igen. En av dubbelnollorna stod alltså det svenska ekipaget för, detta med en tid som var knappt tre sekunder långsammare belgiske Pieter Devos segertid tillsammans med Jarina J.

  ”Passade min häst”

  – Det var en fin bana, även om den var ganska stor och teknisk. Men den passade min häst väldigt bra. Hon har ganska stor galopp och täcker mycket mark. Men jag trodde inte skulle gå så här bra, jag hade inte så stora förhoppningar när det var femstjärnigt och så många bra ryttare med, säger Ebba Danielsson.

  Hon har haft Nikita vd Vosberg i ungefär 1,5 år.
  – Det senaste halvåret har hon verkligen steppat upp och gått de lite större klasserna. Hon är den som jag kan rida störst klasser på just nu.

  Ebba Danielsson har fem tävlingshästar igång och är sedan i våras baserad hos sin tränare Vincent Voorn i Nederländerna. Det har varit full satsning på hoppning ända sedan hon gick ut grundskolan och nu närmast hoppas hon få rida JEM. Det skulle i så fall bli hennes tredje. Dessutom har hon ridit både ponny-EM och EM för children och skördat flera SM-medaljer på hemmaplan.

  Stor framgång

  Lördagens framgång rankar hon högt:
  – Ja, verkligen. Det var ändå femstjärnigt med många bra ryttare i startfältet, säger hon.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden